Το κόλπο με το κρεμμύδι που κάνει τον καθαρισμό της ψησταριάς σας παιχνιδάκι
Τίποτα δεν συγκρίνεται με το φαγητό που μαγειρεύεται στη σχάρα -αν, φυσικά, δεν είναι καλυμμένο με καμένα κομμάτια που έχουν μείνει από τα μπάρμπεκιου του περασμένου σαββατοκύριακου. Όπως ο εξοπλισμός της εσωτερικής κουζίνας σας, έτσι και η ψησταριά σας πρέπει να καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση.
Η παραμέληση αυτού του βήματος δεν επηρεάζει μόνο τη γεύση των μπιφτεκιών και των λουκάνικών σας, αλλά θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων όσων απολαμβάνουν τα λαχταριστά ψητά σας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να αγοράσετε τεχνητά καθαριστικά για να καθαρίσετε και να ετοιμάσετε τη σχάρα σας για το επόμενο μπάρμπεκιου. Έτσι, για σχάρες που είναι αρκετά καθαρές ώστε να τρώτε από αυτές, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κρεμμύδι και μια πιρούνα.
Σύμφωνα με το Southern Living, ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των κολλημένων υπολειμμάτων από τη σχάρα σας. Όταν είστε έτοιμοι να καθαρίσετε τη σχάρα σας, λοιπόν, ανάψτε τη φωτιά, κάτι που σας δίνει ένα προβάδισμα στη διαδικασία, καθώς καίγονται κάποιες από τις ουσίες των τροφίμων που έχουν προσκολληθεί στο μέταλλο.
Στη συνέχεια, τρυπήστε μισό κρεμμύδι στην πιρούνα σας και τρίψτε την κομμένη πλευρά κατά μήκος της σχάρας. Καθώς το κρεμμύδι θερμαίνεται, απελευθερώνει ατμό που βοηθάει στο σπάσιμο των επίμονων υπολειμμάτων που προσκολλώνται στη σχάρα.
Αυτό το hack, εκτός του ότι κάνει το μπάρμπεκιου σας να φαίνεται καθαρό και πολύ περιποιημένο, σκοτώνει αόρατα μικρόβια με τις φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες του κρεμμυδιού
Το κόλπο με το πιρούνι και το κρεμμύδι εξαλείφει, επίσης, την ανάγκη για συρμάτινη βούρτσα σχάρας, η οποία μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Αν μια τρίχα ξεκολλήσει από την κεφαλή της βούρτσας, μπορεί να καταλήξει στο φαγητό και να προκαλέσει προβλήματα σε όποιον την καταπιεί.
Οι συρμάτινες βούρτσες ευθύνονται για περισσότερα από 100 αναφερόμενα ιατρικά περιστατικά ετησίως, τονίζει το mentalfloss.com. Μια «βούρτσα σχάρας με κρεμμύδι», από την άλλη πλευρά, μπορεί μόνο να κάνει το φαγητό σας να έχει πιο νόστιμη γεύση.
Πηγή: newsbeast