Πίτσα η αγαπημένη!

Από μικρούς μέχρι μεγάλους είναι από τα φαγητά που έχουμε αδυναμία και μάλιστα τις μέρες που είμασταν κλεισμένες λόγω καραντίνας σχεδόν όλες μας ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μόνες μας τη ζύμη για πίτσα.

Αφού γίναμε expert του ζυμαριού στη συνέχεια τις ετοιμάζαμε και τις «στολίζαμε» με τα τυριά και αλλαντικά και τις βάζαμε στην κατάψυξη για να τις έχουμε έτοιμες για ψήσιμο.

Ωστόσο αν πλέον δεν έχεις τον χρόνο για να ετοιμάσεις μια, πολλές φορές αγοράζεις κατεψυγμένες από το super market.

Και αφού τη βγάλεις από την κατάψυξη, τη βάζεις στον φούρνο και σου καίγεται! Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρώτα από όλα ξεκινάμε πως ο καλύτερος φίλος της πίτσας είναι η πέτρα.

Είναι αυτός το μαγειρικό σκεύος που απορροφά και διατηρεί τη θερμότητα σε υψηλή θερμοκρασία, επιτρέποντάς σου να ψήσεις την πίτσα απευθείας πάνω του, και είναι το κλειδί για να αποκτήσεις μια τέλεια μαστιχωτή και τραγανή κρούστα.

Το πρόβλημα με τις κατεψυγμένες πίτσες είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο ή θραύση της πέτρας της πίτσας εξαιτίας αυτού που είναι γνωστό ως θερμικό σοκ. Όταν η παγωμένη πίτσα τοποθετείται σε ένα ζεστό, πορώδες και ευαίσθητο εργαλείο μαγειρέματος όπως είναι η πέτρα, υπάρχει μια πολύ ξαφνική αλλαγή στη θερμοκρασία που προκαλεί εσωτερική πίεση.

Μια λύση λοιπόν είναι να την ψήσεις σε ταψί ή απευθείας στις σχάρες του φούρνου σου. Αυτές οι επιλογές είναι το πιο ασφαλές στοίχημα. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη λύση.

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις αυτό το έξυπνο κόλπο που θα οδηγήσει την παγωμένη πίτσα σου στο επόμενο επίπεδο: Να ξεπαγώσεις την παγωμένη πίτσα σου.

Η τραγανή κρούστα σε αυτο το φαγητό είναι το θεμέλιο. Μια πέτρα πίτσας σε βοηθά να το κάνεις αυτό ψήνοντας την πίτσα από κάτω προς τα πάνω.

Αυτή η ζεστή πέτρινη πλάκα διασφαλίζει ότι η κρούστα της πίτσας μαγειρεύεται σωστά. Με την απόψυξή του, μειώνεις την πιθανότητα θερμικού σοκ για την πέτρα, αλλά δίνεις επίσης στην κάποτε παγωμένη κρούστα μια ευκαιρία να έχει όλες τις ιδιότητες μιας κρούστας πίτσας που γνωρίζεις και λατρεύεις.

 

 

Πηγή:theissue