Σε νηπιαγωγείο του Δήμου Παπάγου Χολαργού, ένα πρωινό ήταν διαφορετικό από τα άλλα. Και αυτό διότι τα νήπια έπιασαν την μάνικα της πυρόσβεσης και κατάβρεξαν οποιαδήποτε εστία φωτιάς έπλασαν στο μυαλό τους και το διασκέδασαν αφάνταστα.

Οι μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Χολαργού ως «Μικροί Πυροσβέστες» πλέον έχουν να διηγούνται μια ξεχωριστή ημέρα στη …δουλειά.

Μια ευχάριστη λοιπόν έκπληξη περίμενε τους μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, όταν πυροσβέστες, επισκέφθηκαν το σχολείο τους.
Ενημέρωσαν τα παιδιά για τη φωτιά και τους κινδύνους της , για την πρόληψη των πυρκαγιών καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα, με την επίδειξη του εξοπλισμού των πυροσβεστών, αλλά κυρίως όταν οι ίδιοι έγιναν μικροί πυροσβέστες, κρατώντας την πυροσβεστική μάνικα.

Η ενημερωτική αυτή δράση διοργανώθηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Πετράκη και με τη συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και της Προέδρου Κατερίνας Γκούμα, θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία.

Πηγή:in.gr