Το ρόφημα που λατρεύει το φυτό «αράχνη» αλλά μισούν τα παράσιτα
Αυτό το καθημερινό σου ρόφημα αποτελεί τον φύλακα-άγγελο για το φυτό σου αράχνη.
Τα φυτά «αράχνη» είναι ένα από τα πιο κοινά είδη που επιλέγονται ως φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι ένας μικρός θάμνος που είναι γνωστός για την παραγωγή μακριών τρυγονιών (όπως πόδια αράχνης) που ξεχύνονται με χάρη στη γλάστρα του. Είναι επίσης εξαιρετικοί καθαριστές αέρα που ευδοκιμούν σε όξινο έδαφος, καθιστώντας τα το τέλειο είδος που θα σε βοηθήσει να επαναχρησιμοποιήσεις τα κατακάθια του καφέ σου.
Και ναι καλά διάβασες καθώς μπορείς να σταματήσεις να πετάς τον γαλλικό καφέ από τα φίλτρα. Αυτά τα υπολείμματα, τα οποία έχουν ελαφρώς όξινο pH, λειτουργούν ως φυσικό λίπασμα και σταθεροποιητής του εδάφους για φυτά αράχνης που αγαπούν τα οξέα. «Το άζωτο στο κατακάθι του καφέ βρίσκεται κυρίως σε πρωτεΐνες και άλλα οργανικά μόρια που δεν είναι διαθέσιμα στα φυτά έως ότου οι μικροοργανισμοί του εδάφους τα διασπάσουν σε απλά ιόντα. Ως αποτέλεσμα, το άζωτο στο κατακάθι του καφέ απελευθερώνεται αργά με την πάροδο του χρόνου καθώς τα φυτά το χρειάζονται», αναφέρει η κηπουρός Lisa Ogden στο House Digest.
Το κρυφό όφελος από το κατακάθι του καφέ είναι ένα μεγάλο αποτρεπτικό παράσιτο. Μπορείς να διατηρήσεις το φυτό αράχνη σου υγιές και απαλλαγμένο από παράσιτα ραντίζοντας κατακάθι καφέ στη γλάστρα του. Φυσικά με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και ενώσεις γνωστές ως διτερπένια, τα οποία είναι και τα δύο εξαιρετικά τοξικά για τα έντομα, τα κατακάθια καφέ είναι η τέλεια άμυνα ενάντια στα παράσιτα που μαστίζουν τα φυτά αράχνης, όπως τα ακάρεα, οι αφίδες, τα λέπια και οι μύγες.
Πώς να χρησιμοποιήσεις κατακάθι καφέ για να αποτρέψεις τα παράσιτα των φυτών αράχνης
Ενώ οι άνθρωποι αγαπούν τον καφέ για τη στιβαρή γεύση και τις αρωματικές του ιδιότητες, τα παράσιτα που τους αρέσει να θυματοποιούν το φυτό αράχνη θα αποθαρρύνονται αμέσως από την παρουσία του στο χώμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πασπαλίσεις περιμετρικά τη γλάστρα με κατακάθι, φροντίζοντας να μην τα τοποθετήσεις πολύ κοντά στο φυτό.
Αλλά για να έχεις πραγματικά το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, άφησε τα κατακάθια να στεγνώσουν στον ήλιο για περίπου 24 ώρες. Στη συνέχεια, άλεσε το σε λεπτή σκόνη χρησιμοποιώντας ένα γουδί και γουδοχέρι ή το άκρο της λαβής ενός ξύλινου κουταλιού. Κάτι τέτοιο θα σου επιτρέψει να απλώσεις μια πιο ομοιόμορφη, λωρίδα από το κατακάθι, από ό,τι αν χρησιμοποιούσες απλά σβολιασμένα, υγρά υπολείμματα κατευθείαν από το φλιτζάνι ή την καφετιέρα σου.
Σήκωσε το φυτό σου και πασπάλισε το χώμα κατά μήκος του εσωτερικού χείλους της γλάστρας. Το να απλώσεις το κατακάθι πολύ κοντά στο φυτό θα μπορούσε να είναι πολύ δυνατό για να το χειριστεί το φυτό – σχεδόν είναι σαν να δίνεις ένα φλιτζάνι μαύρο καφέ σε κάποιον που πίνει μόνο τσάι.
Πηγή:theissue.gr