Τα φρύδια είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του προσώπου. Φωτίζουν και δίνουν ένταση στο βλέμμα. Ένα λάθος που συχνά γίνεται είναι το χρώμα τους. Η λάθος επιλογή του χρώματος στα φρύδια μπορεί να μην κολακεύει το πρόσωπο και να έχει ως αποτέλεσμα να μην κολακεύει και το μακιγιάζ.

Το βασικό κριτήριο είναι η απόχρωση της επιδερμίδας και των μαλλιών. Είναι λάθος να βάφονται τα φρύδια στον ίδιο τόνο με τα μαλλιά, εκτός από κάποιες πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις. Σε περίπτωση που μία γυναίκα διαθέτει μαύρα μαλλιά το καστανό φρύδι με λίγες σταγόνες σαντρέ είναι η καλύτερη επιλογή.

Στις ξανθές γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ταιριάζει ένα σκούρο ξανθό σαντρέ ή μπεζ σαντρέ για να τονιστούν καλύτερα τα μάτια. Εάν έχετε τύπο μαλλιού καστανό σε πιο φυσικούς τόνους, το φρύδι επιτρέπεται να έχει το ίδιο χρώμα.

Επίσης, το καφέ με λίγο κόκκινο, το ξανθό που κοκκινίζει, αλλά και το χάλκινο είναι αρκετά σωστές επιλογές. Τέλος, όσες διαθέτουν κόκκινα μαλλιά καλό είναι να εφαρμόσουν μία μίξη καφέ – κόκκινου χρώματος και στην περίπτωση που έχετε αρκετά λευκό δέρμα μπορείτε να τολμήσετε την ίδια απόχρωση με τα μαλλιά.

 

 

Πηγή: jenny.gr