Στα σκαριά το X, που θα εκτελεί πολλές διαφορετικές λειτουργίες

Το Twitter έχει σταματήσει, πλέον, να υφίσταται ως εταιρεία αφού ο Έλον Μασκ το συγχώνευσε με μια άλλη οντότητα, που ονομάζεται X Corp.

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι η εφαρμογή αποτελεί πλέον μέρος της X Holdings Corp, ιδιοκτησίας Μασκ, η οποία έχει διαφημιστεί ως η μελλοντική μητρική για όλες τις εταιρείες του: Neuralink, SpaceX, Tesla και The Boring Company.

Ενδεχομένως σηματοδοτεί και την έναρξη της επόμενης φάσης του σχεδίου του δισεκατομμυριούχου να μετατρέψει το Twitter σε μια «εφαρμογή για τα πάντα».

Τον Οκτώβριο του 2022, όταν η συμφωνία εξαγοράς του Twitter βρισκόταν ακόμη υπό οριστικοποίηση, ο Μασκ είχε γράψει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Η αγορά του Twitter είναι ένα επιταχυντικό μέσο για τη δημιουργία του X, της εφαρμογής για τα πάντα».

Η συγχώνευση έγινε γνωστή μόνο αφότου οι δικηγόροι της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναγκάστηκαν να την αποκαλύψουν, σε μια εν εξελίξει δίκη. «Η Twitter, Inc. έχει συγχωνευθεί στην X Corp. και δεν υφίσταται πλέον» αναφέρθηκε σχετικά.

«Η X Corp. είναι μια ιδιωτική εταιρεία. Η μητρική της εταιρεία είναι η X Holdings Corp. Καμία δημόσια εισηγμένη εταιρεία δεν κατέχει το 10% ή παραπάνω των μετοχών της X Corp. ή της X Holdings Corp» έγινε, επίσης, γνωστό.

Ο ίδιος ο Μασκ φάνηκε να επιβεβαιώνει την αλλαγή, με ένα tweet στο οποίο έγραψε απλά: “X”.

 

Εμπειρογνώμονες του κλάδου αμφισβήτησαν αν ο Μασκ μπορεί να καταφέρει να μετατρέψει το Twitter σε μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις βασικές διαδικτυακές υπηρεσίες, από το να πραγματοποιούν πληρωμές μέχρι να καλούν ταξί.

Το WeChat της Κίνας προσφέρει παρόμοια λειτουργία, αν και οι προσπάθειες να γίνει το ίδιο στη Δύση έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει.

«Οι σούπερ εφαρμογές, όπως είναι γνωστές στον κλάδο, δεν είναι κάτι καινούργιο. Έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία στην Ασία, αλλά δεν έχουν επικρατήσει αλλού» δήλωσε ο ειδικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχολιαστής του κλάδου Ματ Ναβάρα.

 

 

Με πληροφορίες από Independent

Πηγή:lifo.gr