Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον Ανακριτή Κατερίνης τα 15 συνολικά άτομα που συνελήφθησαν χθες ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα το οποίο μοίραζε διπλώματα οδήγησης χωρίς εξετάσεις. Στην υπόθεση εμπλέκονται υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Πιερίας, ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και δεκάδες οδηγοί.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι συλληφθέντες βρίσκονται αυτή την ώρα στον Ανακριτή και ζήτησαν όλοι προθεσμία ώστε να απολογηθούν το προσεχές Σάββατο. Σε βάρος των 15 ατόμων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ πρόκειται να ασκηθεί δίωξη και σε βάρος 200-250 ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ως οδηγοί που κατέβαλαν χρηματικά ποσά για να πάρουν δίπλωμα χωρίς εξετάσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο «τιμοκατάλογος» διαμορφωνόταν ανάλογα με το είδος της διευκόλυνσης, ενώ ξεκινούσε από 100 ευρώ και έφτανε σε τετραψήφια ποσά.

Οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί νωρίτερα στον Εισαγγελέα Κατερίνης που τους απήγγειλε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, ψευδή βεβαίωση, δωροληψία – δωροδοκία.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δείτε φωτογραφίες από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης: