Υλικά
4 τορτίγιας, 12 εκ. περίπου
2 καλαμάριαμεσαίου μεγέθους, καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες
2 ώριμα αβοκάντο, κατά προτίμηση Χανίων
Χυμός από 2 λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 chili κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 κουτ. σούπας καλαμπόκι, σε σπόρους
2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, κομμένο μικρό καρέ
4 κόκκινα ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 πράσινο μήλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
λίγο ηλιέλαιο
λίγο ε.π.ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο τις τορτίγιας μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα καλαμάρια και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Τα κρατάμε στην άκρη.

Στην συνέχεια χτυπάμε σε μπλέντερ τα αβοκάντο, τον χυμό απο 1 λάιμ,1 σκελίδα σκόρδο, την πιπεριά chili, τον κόλιανδρο και το πιπέρι μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Σε ένα βαθύ σκεύος τοποθετούμε το καλαμάρι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, χυμό λάιμ, ξύσμα λάιμ, το καλαμπόκι, το πράσινο μηλό και ανακατεύουμε καλά.

Στήνουμε σε πιάτα τις τοστάδες μας και στην βάση τους αλοίφουμε με την κρέμα αβοκάντο.Μοιράζουμε το μείγμα με το καλαμάρι, ομοιόμορφα, σε ίσες ποσότητες και γαρνίρουμε με τις λωρίδες κόκκινης πιπεριάς.

 

Πηγή:olivemagazine.gr