Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την ανεξέλεγκτη χρήση ναρκωτικών στη Μύκονο, που έχει μετατραπεί, από νησί των ανέμων, σε νησί των… παραισθήσεων!

Πριν από λίγες ημέρες, οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ακόμη ένα άγριο περιστατικό, όταν αλλοδαπός τουρίστας, έχοντας κάνει χρήση χαπιών ecstasy, έχασε εντελώς την επαφή με την πραγματικότητα και κινδύνευσε να αυτοτραυματιστεί.

Μάλιστα, γιατροί και νοσηλευτές αναγκάστηκαν να τον δέσουν στο κρεβάτι με ιμάντες για να γλιτώσουν τα χειρότερα! Ο άνδρας, που βρισκόταν εκτός ελέγχου, φώναζε στους γιατρούς «να πηδήξουμε από το παράθυρο», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο παραλήρημά του νόμιζε ότι ήταν πότε ο… Τζορτζ Μπους και πότε η… Μαντόνα!

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες προκειμένου ο τουρίστας να ανακτήσει την επαφή με την πραγματικότητα και να συνέλθει, ώστε οι γιατροί να τον αφήσουν να φύγει.

Αυτό, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας του νησιού, είναι μόνο ένα από τα δεκάδες περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ένας Ισραηλινός τουρίστας είχε χάσει τη ζωή του ξαφνικά, έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο θανών, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις φίλων του στις αστυνομικές Αρχές, φέρεται ότι είχε καταναλώσει 2 γραμμάρια της επικίνδυνης ναρκωτικής ουσίας MDMA, που απέβη μοιραία για τη ζωή του.

Τότε, έξω από το Κέντρο Υγείας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 160 τουρίστες για να προσευχηθούν για τον συμπατριώτη τους. Μάλιστα, τα περισσότερα περιστατικά, σύμφωνα με τους γιατρούς, αφορούν τη χρήση MDMA, το οποίο, εάν αναμιχθεί με αλκοόλ, ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές επιπλοκές στην υγεία του χρήστη, ακόμη και καρδιακή ανακοπή.

Όπως αναφέρουν, τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά χρήσης ναρκωτικών ουσιών στο νησί έχουν αυξηθεί δραματικά, καθώς δεκάδες τουρίστες που βγαίνουν για να διασκεδάσουν στα μπαρ του νησιού συνδυάζουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ με χάπια, κοκαΐνη και άλλες ουσίες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.

Πηγή: espressonews.gr