Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την κεντρική Τουρκία.

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα κοντά στο Ικόνιο, της Τουρκίας. Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης 29 Αυγούστου 2023, στις 7:58 π.μ. τοπική ώρα, σε πολύ μικρό εστιακό βάθος (6,6 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια).

Το συμβάν καταγράφηκε από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, την πρώτη σεισμολογική υπηρεσία που το ανέφερε. Επίσης, σύμφωνα με αναφορά από την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας (AFAD), ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός από πολλούς ανθρώπους στην περιοχή του επίκεντρου. Στη γειτονική χώρα υπάρχει ανησυχία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί πληροφορίες για μεγάλες ζημιές στην πόλη του Ικονίου.

Μιλώντας στο CNN TÜRK, ο ειδικός σε θέματα σεισμών, καθηγητής Dr. Şükrü Ersoy δήλωσε: «Κατά καιρούς γίνονται σεισμοί εδώ, ακόμη και αν είναι μεμονωμένοι, νομίζω ότι η διαφορά μεταξύ αυτών των σεισμών και άλλων σεισμών είναι οι ηφαιστειακές κινήσεις. Όταν το κοιτάξετε, δεν υπάρχει κάποιο ρήγμα που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σεισμό, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο σεισμός είναι προάγγελος μεγαλύτερου σεισμού. Κάποιοι μικροί μετασεισμοί μπορούν να φτάσουν το μέγιστο στα 4,0 Ρίχτερ και θα υπάρξουν μερικοί ακόμη σεισμοί».

 

 

 

 

Πηγή:dnews.gr