Το Μάτσα είναι ένα είδος πράσινου τσαγιού, το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, ειδικά αν το καταναλώνετε καθημερινά.

Το τσάι Μάτσα μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να βελτιώσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας, τη λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς, να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου, να ενισχύσετε την υγεία του εντέρου και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Ανακάλυψε τα μυστικά για την τέλεια εμπειρία Μάτσα!
Επειδή είναι μια απίστευτη πηγή υγείας και ευεξίας, είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλα τα πολύτιμα συστατικά του διαβάζουμε στο healthstat.gr.

Υπάρχουν συγκεκριμένες πρακτικές αποθήκευσης και τεχνικές προετοιμασίας που μπορούν να αναδείξουν τη γεύση και να ενισχύσουν όλα τα οφέλη του Μάτσα στην υγεία. Θα χρειαστείτε για παράδειγμα, ένα κατάλληλο, αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης και ένα σύρμα μπαμπού 80 οδόντων για την παρασκευή του.

Η Minami Mangan, συνιδιοκτήτρια του Kettl Tea, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης που προμηθεύεται τσάι από καλλιεργητές και παραγωγούς στην Ιαπωνία, δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές μέσω του EatingWell για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς να φτιάξετε τσάι Μάτσα
«Οι υψηλότερες ποιότητες Μάτσα έχουν γενικά αυξημένα επίπεδα θρεπτικών συστατικών, λόγω του πιο πλούσιου, πιο πυκνού σε θρεπτικά συστατικά εδάφους που ενισχύει τη γεύση και το άρωμα», λέει η Mangan.

Εξαιτίας αυτού, αρχικά θα θέλετε να επιλέξετε υψηλότερους βαθμούς Μάτσα. Η Mangan τονίζει ότι «το να φτάσεις το νερό σου στους 80 βαθμούς Κελσίου είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα. Είναι η ιδανική θερμοκρασία για να ξεκλειδώσετε τη λεπτή ισορροπία του umami, της γλυκύτητας και του αρωματικού βάθους χωρίς καμία πικρή γεύση. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε με τα απαραίτητα εργαλεία στη σωστή προετοιμασία του τσαγιού».

Πώς να αποθηκεύσετε το Μάτσα
Εκτός από το να διασφαλίσετε ότι αγοράζετε τσάι υψηλής ποιότητας από έναν αξιόπιστο πωλητή, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποθηκεύσετε σωστά το Μάτσα και να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του.

«Για να διατηρήσετε τη λεπτή γεύση και το ζωντανό του χρώμα, θα πρέπει να αποθηκεύετε πάντα το Μάτσα σε ένα αδιαφανές, αεροστεγές δοχείο που το προστατεύει από το φως, τη θερμότητα και την υγρασία.

Συνιστώ να το διατηρείτε στο ψυγείο για βέλτιστη φρεσκάδα, διασφαλίζοντας ότι κάθε κούπα που ετοιμάζετε είναι όσο πιο φωτεινή, αρωματική και γευστική γίνεται», καταλήγει η Minami Mangan.

 

 

 

Πηγή:dnews