Είναι μία από τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες τυρόπιτες που θα έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις.
Υλικά που θα χρειαστούμε
1 πακέτο φύλλο κρούστας (10-12 φύλλα)
400 γρ. φέτα
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
3 αυγά
Πιπέρι
150 ml. ελαιόλαδο για τα φύλλα
Λίγο μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε τη γραβιέρα, το γιαούρτι, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ και λαδώνουμε ένα στρογγυλό ή μακρόστενο ταψί. Στρώνουμε πέντε φύλλα, λαδώνοντας καλά το καθένα.
Ρίχνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με ακόμη 5 φύλλα, πάλι λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά.
Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων στο ταψί, λαδώνουμε την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράζουμε την πίτα σε όσα κομμάτια θέλουμε και την ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Μόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.
Πηγή: www.limeandlife.com