Βαρυποινίτης στις φυλακές Αλικαρνασσού είχε φτιάξει… οινοποιείο στο κελί του, όπου και παρήγαγε το δικό του «κρασί της παρέας», σύμφωνα με όσα ανακάλυψαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι που έκαναν έλεγχο στο κελί του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός Κρητικού, πριν από δύο χρόνια. Ο βαρυποινίτης φέρεται να είχε όλα τα συστατικά για την παραγωγή του κρασιού και μάλιστα η ποσότητα που παρήγαγε ξεπερνούσε τα δύο κιλά.

Εργαζόμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα ανέφεραν ότι η ποσότητα που εντοπίστηκε ήταν καλά κρυμμένη και προοριζόταν για προσωπική χρήση και όχι για πώληση, όπως είχε διαπιστωθεί στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση.

«Κατά το παρελθόν υπήρξαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Οι κρατούμενοι που είχαν φτιάξει κρασί, ρακί αλλά και άλλα αλκοολούχα ποτά τα εμπορεύονταν, σε αυτή την περίπτωση όμως, ο 38χρονος τα είχε για εκείνον και την παρέα του» ανέφερε σωφρονιστικός υπάλληλος.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, ο 38χρονος είχε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα σύνεργα και μέσα σε έναν κουβά είχε καταφέρει να βγάλει το δικό του κρασί από φρούτα που δίνονται στους κρατουμένους.

Ωστόσο, η τιμωρία που του επιβλήθηκε ήταν η μικρότερη που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς η ποσότητα δεν ήταν μεγάλη, δεν διαπιστώθηκε εμπορία, ενώ και ο ίδιος ο κρατούμενος έδειξε μετανιωμένος.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

 

Πηγή: patris.gr