Το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης στα 88 κιλά βετεράνων κατέκτησε με τα γαλανόλευκα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας ο αθλητής από την Κατερίνη Μπαταλας Βασίλης.

Ο Έλληνας παλαιστής μετά από την είσοδο του στην οκτάδα το Σάββατο στις 23/10 νίκησε τον Βούλγαρο Tashev 4-0 και πτώση στα 30 δευτερόλεπτα Στην συνέχεια στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Αμερικάνικο αθλητή Bellamy τον οποίο αν και νικούσε στην κανονική διάρκεια του αγώνα, στα τρία τελευταία κλάσματα του δευτερολέπτου ο διαιτητής του αγώνα τιμώρησε με παρατήρηση (ποινή ) τον Έλληνα πρωταθλητή στερώντας του έτσι την νίκη και την είσοδο του στον τελικό με αυτήν την σκανδαλωδώς παράξενη και άδικη απόφαση του.

Έτσι ο Έλληνας αθλητής των Ολυμπίων Κατερίνης αρκέστηκε να αγωνιστεί στον μικρό τελικό όπου αντιμετώπισε τον αθλητή machmud orman από το Καζακστάν, τον οποίο νίκησε μόλις σε 50 δευτερόλεπτα με 8-0 και τεχνική υπέροχη και κατέκτησε έτσι το χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα, έχοντας μια γλυκόπικρη γεύση από τον πρωτοφανή τρόπο που του στερήθηκε η είσοδος στον τελικό.

Μιας και δεν κατάφερε κανένας αντίπαλος του να του πάρει πόντο από λαβή, σε όλη την διάρκεια του Παγκοσμίου αυτού πρωταθλήματος που έλαβε χώρα στο Λουτράκι με προσέλευση 750 αθλητών από όλο τον κόσμο και με μεγάλη επιτυχία σε διοργανωτικο επίπεδο από την Ελληνική ομοσπονδία πάλης.

Το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο αφιέρωσε ο Μπαταλας Βασίλης στον δάσκαλο του που πρόσφατα συγχωρεθηκε και σε όλους τους Έλληνες ειδικά σε αυτούς που τον συμπαραστάθηκαν