Δείτε το βίντεο με όσα δήλωνε πριν από λίγα χρόνια…

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος προφυλακίστηκε με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό, στον υπολογιστή του βρέθηκαν πάνω από 100 αρχεία σκληρού πορνογραφικού περιεχομένου, το οποίο εκείνος ισχυρίζεται ότι είχε στην κατοχή του, προκειμένου να κάνει «έρευνα» για το νέο του βιβλίο.

Μια δικαιολογία βέβαια που δεν έγινε αποδεκτή από τον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε και την προφυλάκισή του.

«Ζω άτακτα πράγματα μέσα από τους ήρωες των βιβλίων μου»
Όσο προχωρούν οι έρευνες, νέα ντοκουμέντα βλέπουν τα φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την εν λόγω υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης το «Πρωινό» έδωσε στη δημοσιότητα δύο βίντεο από δηλώσεις του Βασίλη Παπαθεοδώρου, οι οποίες αφορούν την καριέρα του ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Αυτή που προκαλεί εντύπωση είναι η δεύτερη, στην οποία μιλάει σε δυο παιδιά σε εκδήλωση πριν από λίγα χρόνια.

«Στο σχολείο κάποια πράγματα, επειδή ήμουν καλός μαθητής και δεν έκανα αταξίες, μετά από χρόνια κάποια πράγματα πιο άτακτα που ήθελα να τα ζήσω, τα ζω μέσα από τους ήρωές μου στα βιβλία» λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο

 

Ειδικός σαρωτής «ξετρύπωσε» τον συγγραφέα
Ειδικός σαρωτής (ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας) εντόπισε σε σάρωση στο Διαδίκτυο τον συγγραφέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά από στοιχεία που είχαν από το εξωτερικό.

Για την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποιήθηκε το σύστημα Child Protection System, που εντοπίζει τα πρόσωπα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, το εργαλείο αυτό «μαρκάρει» τέτοιου είδους βίντεο κατά τη διαδικασία download από τους χρήστες του διαδικτύου ώστε να μπορούν να αναζητηθούν τα ίχνη τους στη συνέχεια.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έρευνας αυτής, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων δικαστικών Aρχών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.

Πάντως, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που διέταξαν την προφυλάκισή του καθώς, όπως φαίνεται, το πορνογραφικό υλικό υπάρχει στον υπολογιστή του εδώ και πέντε χρόνια.

Ποιος είναι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων που έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων για το έργο του.

Είναι γεννημένος το 1967 στην Αθήνα. Από το 1979 ζει στη Γλυφάδα. Φοίτησε στο γυμνάσιο και λύκειο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε μεταλλειολόγος και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή βιβλίων το 1996. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Σχολική Παράσταση» βραβεύτηκε στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Έκτοτε έχει γράψει παιδικά μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους: τα Το μήνυμα, Οι Εννέα Καίσαρες, Χνότα στο τζάμι, Στη διαπασών, Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας.

 

 

Πηγή: in.gr