Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, έπειτα από κλήση που δέχθηκε για φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στην οδό Εδέσσης 11. Οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί, που ήταν ορατοί από πολλά σημεία της Βέροιας. Εντός του διαμερίσματος, την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, υπήρχαν εκείνη τη στιγμή δύο άτομα, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που διέμενε στο διαμέρισμα μαζί με τον γιο τους και που ευτυχώς απεγκλωβίστηκαν εγκαίρως από την Πυροσβεστική και Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν από την πρώτη στιγμή στο συμβάν. Οι ηλικιωμένοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας με ισχυρή δύναμη, άνδρες και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ κλήθηκαν για ενίσχυση και δυνάμεις από την Αλεξάνδρεια και τη Νάουσα. Στο συμβάν έσπευσαν Αστυνομικοί του ΑΤ Βέροιας, η Τροχαία για να αποκλείσει το σημείο, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ για την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στο μπαλκόνι και γρήγορα επεκτάθηκε και εντός του σπιτιού. Οι Πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες, για περίπου δύο ώρες, προκειμένου να καταφέρουν να περιορίσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και σε γειτονικά διαμερίσματα.

Στο διπλανό διαμέρισμα υπήρχε εκείνη τη στιγμή ακόμα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια της Πυροσβεστικής και διασωστών του ΕΚΑΒ, όταν έσβησε η φωτιά και ήταν πλέον ασφαλής η μεταφορά τους.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

Πηγή: veriotis.gr