Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι άλλοι δύο ανήλικοι για τον βιασμό του 15χρονου στην Αττική, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Οι κατηγορούμενοι μαθητές φέρονται να παραδέχτηκαν σεξουαλικές πράξεις, αλλά χωρίς χρήση βίας. Οι ανήλικοι δρούσαν ως εγκληματική ομάδα, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται να τραβούσαν βίντεο με τις πράξεις τους.

Οι αρχές εξετάζουν παράλληλα και τον ρόλο τεσσάρων έφηβων κοριτσιών. Πρόκειται για τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, οι οποίες με βάση την κατάθεση του 15χρονου δεν είχαν κάποιο ρόλο αλλά φέρεται να βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του μαρτυρίου, του ομαδικού βιασμού του και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα. Θα εξεταστούν τα συγκεκριμένα κορίτσια, καθώς δεν φαίνεται να έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη φρικιαστική πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις από τους έξι συλληφθέντες, τρεις 16χρονοι, βρίσκονται στη φυλακή, ενώ ένας ακόμη ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Για την υπόθεση αναμένονται ακόμη από δύο έως έξι εντάλματα σύλληψης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Τα τέσσερα αφορούν ανήλικα κορίτσια που φέρεται να γνώριζαν και να ήταν παρούσες σε κάποια από τα περιστατικά βιασμού, ενώ τα άλλα δύο αφορούν μέλη της συγκεκριμένης ομάδας που δρούσε σαν συμμορία.

Ωστόσο, για το ένα από αυτά τα άτομα υπάρχουν ανησυχίες ότι έχει διαφύγει στην Αλβανία, τον τόπο καταγωγής του, για να αποφύγει τη σύλληψη. Από την πλευρά της, η οικογένειά του λέει ότι κρύβεται γιατί έχει στοχοποιηθεί άδικα.

 

 

Πηγή:dikaiologitika.gr