Μετά από έρευνες που κράτησαν ένα χρόνο, η Ασφάλεια Θηβών έφτασε στην πλήρη εξάρθρωση της σπείρας «κυνηγών» χαλκού που είχε καταστρέψει συνολικά 217 μετασχηματιστές της ΔΕΗ. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας προκαλώντας ζημιά άνω των 730.000 ευρώ στην Επιχείρηση!

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν άλλοι τρεις Πακιστανοί ηλικίας 27, 29 και 47 χρόνων, μέλη της ίδιας σπείρας που κρυβόταν πίσω από άλλες 71 επιπλέον κλοπές μετασχηματιστών στις περιοχές Ακραίφνιο, Ασωπία, Βάγια, Νεοχώρι, Ελλοπία, Θεσπιές, Θήβα, Κάστρο, Κόκκινο, Λουτούφι, Μουρίκι, Νεοχωράκι, Πλαταιές και Ύπατο Βοιωτίας και στις Ερυθρές Αττικής, από τις οποίες προκλήθηκε ζημιά 232.493,67 ευρώ! Σε βάρος τους, σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και φθορές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι αστυνομικοί είχαν βρεθεί στα ίχνη της σπείρας στις αρχές Νοεμβρίου του 2017, όταν βρήκαν εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή του Καπαρελλίου Βοιωτίας ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μέσα στο οποίο υπήρχαν δέκα πηνία μετασχηματιστών και πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων. Το όχημα που κατασχέθηκε, ανήκε στον 47χρονο και οι δράστες το χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά της λείας τους.

Πριν από οκτώ μήνες, στις 15 Μαρτίου, αστυνομικοί της Ο.Ε.Π.Τ.Α. είχαν συλλάβει δυο Πακιστανούς ηλικίας 27 και 25 χρόνων μέλη της ίδιας ομάδας, μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στον Ελαιώνα Βοιωτίας και οι άνδρες της Ασφαλείας Θηβών διαπίστωσαν ότι είχαν λεηλατήσει 146 μετασχηματιστές σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας και τις Ερυθρές. Στη συνέχεια, ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη συνεργός τους και οι συλλήψεις οδήγησαν στο «ξεδόντιασμα» όλης της σπείρας.