2012-03-23_-_-12_-_____-__-___1ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Βραβεία σε μαθήτριες και μαθητές που αρίστευσαν κατά τη σχολική περίοδο 2010 – 2011 απονεμήθηκαν στο γυμνάσιο και στο λύκειο Λιτοχώρου κατά την ημέρα της σχολικής εορτής για την 25ης Μαρτίου.
Επρόκειτο για βραβεία που θα δίνονταν την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών (30/1/2012), ωστόσο λόγω δυσμενών καιρικών δεν πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές εκδηλώσεις.
Κατά τη διάρκεια των σχολικών γιορτών στο συγκρότημα του γυμνασίου – λυκείου Λιτοχώρου έγιναν ομιλίες από εκπαιδευτικούς για την επέτειο της επανάστασης του 1821, παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα και χορευτικά, ακούστηκαν τραγούδια, απαγγέλθηκαν ποιήματα ενώ με την εμφάνιση διαφανειών αναφέρθηκαν και στοιχεία για την προ επαναστατική περίοδο καθώς επίσης και για τον αγώνα των Ελλήνων και των Ελληνίδων στην επανάσταση.
Οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων καθώς και με τη συμμετοχή τού προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Κωτούλη, της αντιδημάρχου παιδείας και πολιτισμού Μαρίας Τσιμήτρη καθώς και της δημοτικής συμβούλου και προέδρου τής σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (για τα σχολεία τού δήμου Δίου-Ολύμπου) Σοφίας Ζουρζούρα.
Και οι τρεις εκπρόσωποι του δήμου Δίου-Ολύμπου απηύθυναν χαιρετισμούς και αναφέρθηκαν τόσο στον διπλό εορτασμό τής 25ης Μαρτίου (Ευαγγελισμός τής Θεοτόκου και Επανάσταση 1821) όσο και στον συμβολισμό των απονομών βραβείων σε αριστεύσασες μαθήτριες και αριστεύσαντες μαθητές των δύο σχολείων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των απονομών οι αριστεύσασες και οι αριστεύσαντες δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των εκπαιδευτικών τους και των εκπροσώπων τού δήμου καθώς επίσης και τα χειροκροτήματα αλλά και επευφημίες συμμαθητριών και συμμαθητών τους.