Πόσες φορές λέει κάποιος «σέρνεται» το ίντερνετ και πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί δεν πιάνει το WiFi;».

Πολλές φορές κάποιος μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, η οποία είναι πολύ αργή ή διακόπτεται απότομα. Πόσες φορές κάποιος λέει «σέρνεται» το ίντερνετ και καλείται να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί δεν πιάνει το WiFi;».

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), δίνει χρήσιμες συμβουλές

Οι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι είτε λόγω προβλήματος στο router, το οποίο μπορεί να βελτιωθεί ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές, είτε το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται ότι το σήμα κάπου διακόπτεται οπότε χρειάζεται να αποκτήσετε κάποια συσκευή ενίσχυσής του.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), δίνει χρήσιμες συμβουλές προς τους χρήστες του διαδικτύου για να ενισχυθεί το σήμα του WiFi στο σπίτι και να απολαμβάνετε ίντερνετ σε υψηλότερες ταχύτητες.

Οι εννιά συμβουλές
Τοποθετήστε τον router σε υπερυψωμένη θέση, π.χ. πάνω σε ένα ντουλάπι ή ράφι, σε κεντρικό σημείο του σπιτιού σας, για να πετύχετε μεγαλύτερη εμβέλεια σήματος.

Αποφύγετε την τοποθέτηση του router κοντά σε παράθυρα, για να μην «χάνεται» το σήμα εκτός του χώρου σας.
Απομακρύνετε αντικείμενα, ιδίως μεταλλικά, μπροστά ή δίπλα από τον router, για να μην παρεμποδίζεται το σήμα του WiFi.

Τοποθετήστε τον router, μακριά από ασύρματες πηγές εκπομπής, όπως ασύρματα τηλέφωνα και συσκευές ενδοσυνεννόησης, γιατί ενδέχεται να δημιουργούν παρεμβολές στο σήμα σας.

Εάν ο router διαθέτει μία ή περισσότερες κεραίες, μετακινήστε τις σε διαφορετικές κατευθύνσεις, στοχεύοντας στα σημεία όπου θέλετε να βελτιώσετε το σήμα.

Χρησιμοποιήστε συσκευές επέκτασης/κάλυψης σήματος (powerline adapters, repeaters, extenders, Mesh), που φέρουν πάντα την ένδειξη «CE», στα σημεία που το σήμα είναι αδύναμο.

Αν ο router δεν έχει ρύθμιση για αυτόματα βέλτιστη επιλογή καναλιού, δοκιμάστε να επιλέξετε κανάλι με μικρότερη χρήση.

Αλλάξτε τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης του router σας και ορίστε νέο ισχυρό password, για να προστατέψετε το οικιακό σας δίκτυο, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τη σύνδεσή σας. Αλλάζετε συχνά το password σας.

Κάντε επανεκκίνηση από το κουμπί on/off του router σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 

Πηγή:in