Την επέκταση της χρήσης μηχανημάτων POS σε όλους τους κλάδους επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που κάνουν συναλλαγές με το κοινό και τη διασύνδεσή τους με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ σχεδιάζουν το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή.

Τα ποσοστά των πολιτών που προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους με τη χρήση καρτών αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο σε πελάτες, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ειδικά μηχανήματα POS.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται ταξί, οι πωλητές αγροτικών και άλλων προϊόντων σε υπαίθριες λαϊκές αγορές και λαϊκά πανηγύρια, οι περιπτεριούχοι, οι επιτηδευματίες που εκμεταλλεύονται καταστήματα ψiλικών και παντοπωλεία, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ, οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης θεάτρων, κινηματογράφων, οι επιχειρήσεις διοργάνωσης συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων, οι τραγουδιστές, οι χορευτές, και τα μουσικά συγκροτήματα θα είναι οι νέες κατηγορίες που θα υποχρεωθούν να δέχονται πληρωμές με POS, εφόσον οι πελάτες το επιθυμούν να τους πληρώσουν με χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν υποχρέωση να δέχονται πληρωμή με κάρτες. Όμως από το νέο έτος θα δέχονται μετρητά έως 500 ευρώ ή κάρτες.

Την προώθηση του σχεδίου αυτού επιβεβαίωσε χθες ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γ. Πιτσιλής, ήδη η ΑΑΔΕ έχει στη διάθεσή της στα στοιχεία για το POS όλων των επιχειρήσεών της καθώς οι πάροχοι απέστειλαν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τη δημιουργία του μητρώου POS.

 

 

 

Πηγή:dnews.gr