Σε δομή φιλοξενίας, λόγω αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας εξαιτίας της πανδημίας, παραμένει η 10χρονη Μαρκέλλα, η υπόθεση απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης της οποίας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πέρυσι τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει στο iefimerida.gr η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανάσογλου, «η εκδίκαση της επιμέλειας ματαιώθηκε λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών με αποτέλεσμα η ανήλικη να παραμένει ακόμα φιλοξενούμενη σε δομή. Δυστυχώς, ο νέος χρόνος βρήκε την οικογένεια χώρια και χωρίς αγκαλιές αλλά ελπίζουμε σύντομα, μαζί με το τέλος της πανδημίας, να γιορτάσουμε το τέλος του χωρισμού της απόστασης, με μία μεγάλη αγκαλιά όλη οικογένεια μαζί, σαν μία γροθιά».

 

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η οικογένεια της μικρής Μαρκέλλας

Η μητέρα της 10χρονης μαθήτριας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη το σοκ. Το βούλευμα που εκδόθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2020 και οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την κακοποίηση που υπέστη η Μαρκέλλα στα χέρια της 33χρονης ήρθαν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογική κατάσταση τους.

«Πόσα παιδιά δεν ξαναγύρισαν οικογένειες τους και πόσοι γονείς ψάχνουν ακόμη για χρόνια με τις φωτογραφίες των παιδιών τους τα χέρια, έχοντας γίνει «φαντάσματα» οι ίδιοι. Τραγικό να υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες παιδιών, που από κάτω είναι γραμμένη η λέξη εξαφανίστηκε», λέει η μητέρα της 10χρονης.

Όλοι στην οικογένεια αισθάνθηκαν αρχικά ικανοποίηση για τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης για άλλους έξι μήνες και για την κρίση του συμβουλίου που χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της ως εντελώς αβάσιμους. Ταυτόχρονα όμως ένιωσαν ρίγος διαβάζοντας τις λεπτομέρειες της κακοποίησης και των κατηγοριών.

Αναμένονται τα αποτελέσματα από το κομπιούτερ της 33χρονης και η άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου.

«Νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη γιατί η δίκη τους περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, καθώς σύσσωμη η κοινωνία και οι διωκτικές αρχές κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή. Βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης, η οποία δεν έχει περατωθεί. Υπολείπονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα από την αναπαραγωγή του σκληρού δίσκου του κομπιούτερ της κατηγορουμένης, η άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και του τραπεζικού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι ενδείξεις για την κόλαση που πέρασε η ανήλικη στα χέρια της κατηγορουμένης ανατριχιάζουν και σοκάρουν και δυστυχώς είναι μοναδικές για τα ελληνικά Ποινικά Χρονικά», σχολιάζει η Ανθούλα Ανάσογλου.

 

Συγκλονίζει το βούλευμα για την κακοποίηση της 10χρονης

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η 33χρονη κατηγορούμενη φέρεται να πήρε τη μαθήτρια από το σχολείο της, στις 11 Ιουνίου, με πρόσχημα ότι έπαθε κάτι η μητέρα της και την οδήγησε σε διαμέρισμα. «Αφού έκαμψε την αντίσταση του κοριτσιού χορηγώντας ναρκωτική ουσία μέσα σε χυμό φρούτων, αφαίρεσε τα ρούχα της, την τοποθέτησε στην μπανιέρα όπου και η ίδια μπήκε γυμνή και της έκανε μπάνιο, αγγίζοντας συνεχώς σε σημεία που δεν έπρεπε», αναφέρεται σ’ αυτό. Η κατηγορούμενη φέρεται να χρησιμοποίησε ερωτικά βοηθήματα, ενώ φωτογράφισε το κορίτσι με δικά της ρούχα και την έβαψε στο πρόσωπο.

«Βάσει των στοιχείων, υπήρξαν βάσιμες ενδείξεις ότι η 33χρονη παρήγαγε και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθότι αφού αφαίρεσε τα ρούχα της ανήλικης την έλουσε και έριξε λάδι στο σώμα της», αναφέρουν οι αρχές. Όπως προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις, η κατηγορούμενη έδωσε στην ανήλικη κοκαΐνη, βενζουλεκγονίνη και αλπραζολάμη.

 

Ενδείξεις για ύπαρξη πορνογραφικού κυκλώματος

«Είμαστε ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης, δυστυχώς όμως πλησιάζουμε το ανώτατο όριο διάρκεια αυτής, διότι υπάρχει μία δυσχέρεια στην αναπαραγωγή όλου του αποδεικτικού υλικού για την ύπαρξη πορνογραφικού κυκλώματος. Καλούμε την 33χρονη να συνεργαστεί -έστω και τώρα- με τις Αρχές και να δώσει όλες τις πληροφορίες. Να σπάσει το απόστημα που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει. Να βγουν όλα στο «φως», καταλήγει η δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης μαθήτριας.