Υψηλό σάκχαρο στο αίμα: 5 απλές διατροφικές αλλαγές για να το μειώσετε (φωτο)
odelalis,
16 Αυγούστου, 2021
1 λεπτά ανάγνωσης
Ο διαβήτης τύπου 2 προκαλείται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή όταν το σώμα δεν αντιδρά στην ινσουλίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της ζάχαρης σε ενέργεια.
ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ: ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΡΙΑ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ, ΤΟ ΦΟΙΝΙΚΕΛΑΙΟ, ΤΑ ΚΕΪΚ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ.
Χωρίς την απαραίτητη ποσότητα ινσουλίνης, οι πάσχοντες αισθάνονται κούραση και κινδυνεύουν περισσότερο από απειλητικές για τη ζωή τους επιπλοκές.
Τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 περιλαμβάνουν απώλεια βάρους, κόπωση, μόνιμη δίψα, συχνοουρία, αργή επούλωση των τραυμάτων και θολή όραση.
Η κατάλληλη διατροφή είναι σημαντική για τους ασθενείς με υψηλό σάκχαρο του αίματος.
Δείτε πέντε αλλαγές στη διατροφή για να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα.
Πηγή: express.co.uk