Δεν είναι fake news, είναι πραγματικό γεγονός. Μου το «κάρφωσε» φίλος ο οποίος βρισκόταν σήμερα στα διόδια των Μαλγάρων. Βυτιοφόρα πυρόσβεσης από δήμους της Θεσσαλονίκης τα οποία ξεκίνησαν για την Αττική προκειμένου να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών δοκίμασαν μεγάλη έκπληξη όταν φτάνοντας στα (κρατικά) διόδια των Μαλγάρων τους ζητήθηκε να καταβάλουν το αντίτιμο.

Οι οδηγοί των βυτιοφόρων και οι συνοδοί εθελοντές έγιναν έξαλλοι και απείλησαν πως εάν δεν τους επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση θα σηκώσουν τις μπάρες «όπως έκαναν αυτοί που σήμερα κυβερνούν» φώναζαν οργισμένοι. Τελικά, έπειτα από τη φασαρία τούς επιτράπηκε η δωρεάν διέλευση. Σημειώνεται ότι από τα διόδια των παραχωρησιούχων η διέλευση ήταν ελεύθερη.

Όμως η κάθοδος των εθελοντών προς την Αθήνα επιφύλασσε και άλλη περιπέτεια. Λίγη ώρα μετά τον καβγά στα Μάλγαρα οι υπάλληλοι των διοδίων είδαν κάποια από τα βυτιοφόρα να επιστρέφουν προς τη Θεσσαλονίκη. Τους ρώτησαν «τι συνέβη;» και οι οδηγοί τούς απάντησαν ότι από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής τους ειδοποίησαν ότι πλέον δεν ήταν απαραίτητοι. Όμως και αυτή η απόφαση άλλαξε στη συνέχεια, η Πολιτική Προστασία άλλαξε ξανά γνώμη και τα βυτιοφόρα των δήμων επέστρεψαν εκ νέου προς Αθήνα.

Πηγή: www.voria.gr