Αδιαμφισβήτητα κανένα βιβλίο συνταγών και κανένας μαραθώνιος Master Chef δεν θα σού μάθει τόσα για τη μαγειρική όσα μια σχολή σεφ. Και ενώ το πώς θα κάνεις αφρό τρούφας δεν θα σού χρησιμεύσει πουθενά -φανταζόμαστε-, μπορείς να «κλέψεις» μερικά από τα χρήσιμα tips των σεφ για να κάνεις πιάτα που αξίζουν Michelin στην κουζίνα του σπιτιού σου. Τον ρόλο του «καρφιού» ανέλαβε το κανάλι Bright Side στο Youtube, το οποίο αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά των επαγγελματιών, συγκεντρώνοντας πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές.

 

1. Τέλεια μπριζόλα

Μην την ψήσεις κατευθείαν μόλις τη βγάλεις από το ψυγείο. Άφησέ την για 1 ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να ψηθεί ομοιόμορφα.

 

2. Τραγανή πέτσα στο ψάρι

Για να πετύχεις απίστευτα τραγανή πέτσα στο ψάρι, πριν το ψήσεις στο γκριλ, άπλωσε στην επιφάνειά του λίγη μαγιονέζα με ένα πινέλο μαγειρικής.

 

3. Κρεμώδης πουρές πατάτας

Πριν λιώσεις τις βραστές πατάτες για πουρέ, πέρασέ τες για λίγο από το τηγάνι για να ξεφορτωθείς την περιττή υγρασία. Πρόσεξε μόνο να μην τις τηγανίσεις!

 

4. Τέλεια ζύμη

Εάν έχεις σκοπό να φτιάξεις ζύμη για οποιαδήποτε παρασκευή, φρόντισε να αφήσεις τα αβγά και το βούτυρο που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις για μερικές ώρες εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

5. Γευστική σούπα

Συνήθως βράζεις τα λαχανικά και στη συνέχεια τα λιώνεις με το ραβδομπλέντερ για να κάνεις σούπα βελουτέ, σωστά; Δοκίμασε να καραμελώσεις πρώτα κάποια από αυτά, όπως τα κρεμμύδια για παράδειγμα, για να εμπλουτίσεις τη γεύση της σούπας σου.

 

6. Αφράτα pancakes

Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας ξινή κρέμα στο μίγμα για pancakes για να τα κάνεις απίστευτα αφράτα και λαχταριστά.

 

7. Επαγγελματική σάλτσα ντομάτας

Πρόσθεσε πολύ μικρή ποσότητα ζάχαρης, για να εξισορροπήσεις την οξύτητα της ντομάτας.

 

8. Εντυπωσιακά τηγανητά αβγά

Για αβγά που αξίζουν μια θέση στα Instastories σου, ζέστανε ένα τηγάνι πάνω από χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε λίγο βούτυρο. Μόλις λιώσει και πριν αρχίσει να «πετάει», πρόσθεσε το αβγό.

 

9. Τραγανές πίτες

Τοποθέτησε ένα μπολ με νερό στο φούρνο κάτω από τις πίτες σου, ώστε να παραμείνουν τραγανές (και όχι στεγνές) χάρη στους υδρατμούς.

 

10. Κρεμμύδια-λουκούμι

Zέστανε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά και πρόσθεσε λάδι και βούτυρο. Μόλις κάψουν λίγο, πρόσθεσε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι. Το αλάτι θα μειώσει τη χαρακτηριστική μυρωδιά τους, θα επιταχύνει τη διαδικασία μαγειρέματος και θα τα καραμελώσει.

Δες όλο το βίντεο εδώ:

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr