nomarxiaΣυνάντηση με αξιωματούχους από την πόλη Ποζάρεβατς της Σερβίας είχε το πρωτί της Τρίτης 27 Ιουλίου 2010, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, στο Διοικητήριο. Ο Νομάρχης Πιερίας υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της σέρβικης πόλης Ποζάρεβατς Μίομιρ Ίλιτς και τον σύμβουλο του Δημάρχου και του Νομάρχη του Ποζάρεβατς Τίχομιρ Γιοβάνοβιτς, στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στο νομό Πιερίας.
Αφού τους καλωσόρισε, ο κ. Παπαστεργίου παρουσίασε στους Σέρβους αξιωματούχους τα τουριστικά πλεονεκτήματα του Νομού καθώς και τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Πιερίας και συζήτησε μαζί τους σχετικά με τις προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας και περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων φιλίας και φιλοξενίας που εδώ και πολλά χρόνια συνδέουν τους λαούς των δύο περιοχών, καθώς η Πιερία αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό για τους κατοίκους της γειτονικής χώρας.
Ο Νομάρχης ευχήθηκε καλή διαμονή στους Σέρβους επισκέπτες, τους προσέφερε τουριστικό υλικό της Πιερίας καθώς και το λεύκωμα του Ολύμπου και αντάλλαξε μαζί τους αναμνηστικά δώρα. Οι Σέρβοι αξιωματούχοι από την πλευρά τους απηύθυναν επίσημη πρόσκληση στο Νομάρχη Πιερίας να επισκεφθεί την πόλη τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προκειμένου να επισημοποιηθεί η περαιτέρω συνεργασία των δύο περιοχών.