111Κέρδισε και φέτος τις εντυπώσεις η Πιερία στο «15ο Τουριστικό Πανόραμα»  που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Απριλίου έως τις 2 Μαϊου 2010 στο Ζάππειο Μέγαρο,  σε μια έκθεση που η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας δίνει το παρών, στοχεύοντας στην προσέλκυση του εσωτερικού τουρισμού.

Το εντυπωσιακό περίπτερο της  ΝΕΤΠ Πιερίας κατάφερε να προσελκύσει και φέτος το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης «ταξιδεύοντάς» τους μέσα από το πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό στην όμορφη Πιερία, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω το ρεύμα των τουριστών, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Ο χαρακτήρας του 15ου Τουριστικού Πανοράματος εμπλουτίστηκες  φέτος με στοιχεία που αφορούν στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, με συνθήματα όπως «go green – go culture». Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια  ταξιδιωτική εμπειρία, στα 5.000 τ.μ. που είχε η έκθεση, στην οποία φορείς τουρισμού και επαγγελματίες εξέθεσαν τις προτάσεις τους – ενημερώθηκαν για  ελληνικούς και διεθνείς προορισμούς, καταλύματα και μεταφορικά μέσα, γεύτηκαν νόστιμα τοπικά εδέσματα και απόλαυσαν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Υπουργός Πολιτισμού Πέτρος Γερουλάνος, που επισκέφθηκε και το περίπτερο της Πιερίας, ενώ στην αποστολή της Πιερίας συμμετείχαν ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες του Νομού.