«Κύμα» εποχικών προσλήψεων σε φορείς όλης της χώρας, είχαμε αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, με 1.132 προσλήψεις εποχικού προσωπικού θα καλύψουν τις πρόσκαιρες ανάγκες τους 97 φορείς. Από τις 1.132 θέσεις οι 370 έχουν ήδη προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, ενώ οι 762 έχουν εγκριθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και πολύ σύντομα αναμένεται η προκήρυξη των θέσεων από τους φορείς.

Αυτή την εβδομάδα ξεχωρίζουν οι 133 θέσεις στα ΕΛ.ΤΑ Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης, Ρεθύμνου, Ρόδου, Χανίων και Χίου, αλλά και 163 θέσεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε- Εργοστάσιο Πλατέος.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ

– Οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακα κατά κλάδο ή ειδικότητα με τη σειρά του βαθμού εντοπιότητας (α, β, γ κ.ο.κ.). Ανάμεσα σ’ αυτούς που έχουν την ίδια εντοπιότητα προηγούνται οι έχοντες τα κύρια προσόντα και ακολουθούν οι έχοντες τα επικουρικά.
Αν δεν καλυφθεί ο αριθμός των προσλαμβανομένων από τους έχοντες τα κύρια ή επικουρικά προσόντα της πρώτης εντοπιότητας, προσλαμβάνονται υποψήφιοι που έχουν τα αντίστοιχα προσόντα της δεύτερης κ.ο.κ.
Η σειρά κατάταξης μεταξύ αυτών που έχουν τα ίδια προσόντα, κύρια ή επικουρικά, γίνεται με βάση τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν στα βαθμολογούμενα κριτήρια (ανεργία, αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας κ.λπ.).

ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ

Επί ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική βαθμολογία προηγείται αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο κριτήριο (χρόνος ανεργίας) και αν, αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο (αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας) και ούτω καθεξής.