OKANAΣτα πλαίσια επίσκεψης – γνωριμίας ο κ. Γαζγαλίδης, αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, επισκέφθηκε τον Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου κ. Κοσμαδάκη.
Ο κ. Γαζγαλίδης, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνος του ΟΚΑΝΑ στη β. Ελλάδα κατά τη συνάντηση με τον κ. Κοσμαδάκη αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ στο ΨΝΠΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 26 με 27 Μαΐου 2010.
Στη συνέχεια ο κ. Γαζγαλίδης είχε σύσκεψη εργασίας στον ΟΚΑΝΑ Κατερίνης με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο Ψυχίατρο κ. Χ. Κατόγλου και την Θεραπευτική Ομάδα.
Σ’ αυτή τη συνάντηση εργασίας έγινε επίβλεψη της πορείας από την οποία προέκυψαν θετικά στοιχεία ως προς την επίτευξη του θεραπευτικού στόχου, αλλά και κριτικά στοιχεία σ’ ότι αφορά τους κινδύνους που εμπεριέχει η προσπάθεια με μεγαλεπήβολους στόχους που δεν μπορεί λόγω έλλειψης προσωπικού να φέρει σε πέρας το υπάρχον προσωπικό.
Έγινε μια μελέτη της προοπτικής που έχει η μονάδα σε σχέση με τις άμεσες εξελίξεις που στοχεύουν στην εν γένει μείωση αναμονής για θεραπεία των εξαρτημένων ατόμων.
Αξιοσημείωτο είναι ότι από την έναρξη λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης (29 – 8 – 2008) είναι η πρώτη φορά που τον επισκέπτεται εκπρόσωπος της πολιτείας.