Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε η 1η αναβίωση του εθίμου«Αϊ Γιάννης ο Κλήδονας» του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμπαγιωτών Ανατολικής Θράκης του  Δ. Κορινού «Ο Άγιος Γρηγόριος Καλλίδης» στο προαύλιο χώρο του παλαιού Δημοτικού σχολείου Κορινού.
Ο Κλήδονας είναι ένα έθιμο με καταγωγή στην αρχαία εποχή, που επικρατούσε η “κληδόνα”. Κληδόνα σημαίνει πράξεις ή λέξεις τυχαίες και ασυνάρτητες που ακούγονταν κατά τη διάρκεια μαντικών τελετών και στις οποίες αποδίδοντας προφητική σημασία.

Ο Κλήδονας ζωντανεύει την παραμονή του Αϊ Γιαννιού στις 23 Ιουνίου που συμπίπτει με την θερινή τροπή του ήλιου, η δύναμη του οποίου φανερώνει κυρίως τα μελλούμενα και συγκεκριμένα οι άγαμες κοπέλες βλέπουν μέσα στο πηγάδι τον μέλλοντα σύζυγό τους, σύμφωνα με τις θαμπές μνήμες του παρελθόντος. Ο εορτασμός αρχίζει με το άναμμα της φωτιάς. Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορινού κ. Αβραμίδης Νικόλαος,οι Αντιδήμαρχοι Κορινού  κ. Θεοχαρόπουλος Θωμάς & κ. Αντωνιάδης Αναστάσιος, εκπρόσωποι Πολιτιστικών συλλόγων από τον Ποντιακό Σύλλογο Κορινού, από το Μορφωτικό Σύλλογο, από τον Σύλλογο Ανατολικοθρακών Περίστασης & Ν. Πιερίας, από τον Σύλλογο Κάτω Αγίου Ιωάννη, από τον Σύλλογο Θρακών Κατερίνης και πάρα πολύ φίλοι. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του συλλόγου κ. Τζιτζιφόπουλο Γεώργιο με το άναμμα της μεγάλης φωτιάς. Η 1η αναβίωση του εθίμου «Αϊ Γιάννης ο Κλήδονας» του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμβαγιωτών Αν. Θράκης  Δ. Κορινού «Ο Άγιος Γρηγόριος Καλλίδης» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης, τις κουμπαγιώτισσες, τους κουμπαγιώτες και όσους συνέβαλαν με την προσφορά και την παρουσία τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.