sydaxiuxoiΠραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Τ.Ε.Β.Ε. – Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Κέρκυρα, όπως αυτή διοργανώθηκε στις 25 με 28 Ιουνίου 2010.  Την πρώτη ημέρα της εκδρομής, οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι δια μέσου της νέας Εγνατίας – Γρεβενών – Ιωαννίνων επιβιβάστηκαν σε καράβι από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα. Κατά την επίσκεψή τους στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη και να επισκεφθούν την τοποθεσία Κανόνι όπου βρίσκεται το Ποντικονήσι και η Μονή Βλαχερνών, η οποία συνδέεται με τη στεριά με μια προκυμαία, την γραφική Παλαιοκαστρίτσα αλλά και το μουσείο Κινέζικης τέχνης. Ακόμη, επισκέφθηκαν το γνωστό ανάκτορο Αχίλλειο όπου σήμερα στεγάζεται το καζίνο της Κέρκυρας, το ψαροχώρι Μπενίτσες καθώς και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού.

Οι εκδρομείς είχαν στη διάθεσή τους ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουν την πόλη και τα γραφικά καντούνια της ενώ το βράδυ διασκέδασαν σε νυκτερινό κέντρο με μουσική και άφθονο χορό.
Στην επιστροφή τους επισκέφθηκαν το μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα στα Γιάννενα ενώ στο Μέτσοβο επισκέφθηκαν το ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα που λειτουργεί ως λαογραφικό μουσείο με εκθέματα της περιόδου 1650-1850.  Με την άφιξή τους στην Κατερίνη, όλοι ευχαρίστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που διοργάνωσαν την εκδρομή καθώς και τον ξεναγό και οδηγό του τουριστικού λεωφορείου για την άψογη μετακίνησή τους.
Ήταν μια μνημειώδης εκδρομή και αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.