thanasis-papageorgiouΕπιστολή στην Υπουργό  Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, απέστειλε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου με την οποία ζητά να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, το Γυμνάσιο Καρίτσας και τα Λύκεια Κορινού, Παραλίας και Κ. Μηλιάς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου στην επιστολή του, η Πιερία είναι από τους Νομούς της ελληνικής περιφέρειας που δεν διαθέτει την απαραίτητη κτιριακή υποδομή για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την παροχή γνώσεων στους μαθητές, σε αξιοπρεπές και ισότιμο σχολικό περιβάλλον.
Η έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικής για την συγκράτηση του πληθυσμού στην περιφέρεια είχε ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια την συνεχή αύξηση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία της πόλης Κατερίνης.

Για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος στην Κατερίνη και την ανακατανομή των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ολοκληρώθηκε πρόσφατα το σχολικό κτίριο όπου προβλέπεται να λειτουργήσει το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας με την οποία προτείνεται η ίδρυση και λειτουργία νέων Γυμνασίων και Λυκείων περιφερειακά της πόλης Κατερίνης που η λειτουργία τους θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των σχολείων της πόλης.

Αυτά είναι το Γυμνάσιο Καρίτσας, το Λύκειο Παραλίας, το Λύκειο Κ. Μηλιάς και το Λύκειο Κορινού.
Ο κ. Παπαγεωργίου τονίζει πως οι νέοι της Πιερίας αναμφίβολα δικαιούται ίσης μεταχείρισης κι ευκαιριών στην εκπαίδευση. Η δημόσια δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία είναι κεντρική μας προγραμματική και κυβερνητική δέσμευση και υλοποιείται με το «νέο σχολείο» που εσείς καθιερώνετε με το νέο νόμο.  Στο πλαίσιο αυτό η ίδρυση και λειτουργία των προτεινόμενων σχολικών μονάδων στην Πιερία δεν αυξάνει αλλά μειώνει το κόστος της παρεχόμενης δημόσιας παιδείας, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για παροχή ίσων ευκαιριών στους μαθητές με βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης.