odeioΑπό την ορχήστρα νέων ελληνικής μουσικής
του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Μία ξεχωριστή συναυλία – αφιέρωμα σε πέντε σημαντικές μορφές του ελληνικού  τραγουδιού είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι φίλοι της ελληνικής μουσικής, που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης κατέκλυσαν το ανοικτό θέατρο του δημοτικού πάρκου. Όχημα σε ένα ακόμα εξαιρετικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού ήταν η ορχήστρα νέων ελληνικής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, η οποία κατέγραψε μια ακόμα εξαιρετική μουσική βραδιά στην 4χρονη πολιτιστική της διαδρομή.   Ειδικότερα αυτή τη φορά αποδόθηκαν συνθέσεις των Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Σουγιούλ και Χιώτη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Αλέξανδρου Γιουμίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «…Σε αυτή την εκδήλωση που  προετοιμάστηκε με πολλή αγάπη και μεράκι,  η παρουσία σας σημαίνει πολλά για τους μαθητές, τους καθηγητές, το προσωπικό του Ωδείου και για όλους όσοι συμμετέχουν στην προώθηση του πολιτισμού στην πόλη μας.  Εμείς ως Διοίκηση του Ωδείου, ο Δήμαρχος τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη υποστήριξή του, προσπαθούμε να διαφυλάξουμε αυτήν την ποιότητα που και εσείς αναγνωρίζετε, για αυτό και μας εμπιστεύεστε χρόνια τώρα, τη μουσική παιδεία των παιδιών σας. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον  Διευθυντή της ορχήστρας τον κο Παναγιώτη Λυμπανοβνό, που για άλλη μία φορά αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή του στην υπεύθυνη δουλειά που κάνει.  Δεσμευόμαστε σήμερα ότι θα συνεχίσουμε – πάντα με τον ίδιο ζήλο – αυτά που προσφέρει το Δημοτικό Ωδείο στους δημότες προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας….».
ΕΝΕΡΓΟΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα  μιας εποχής που άφησε έντονα τα σημάδια της στο ελληνικό πεντάγραμμο ενθουσίασαν το κοινό, που συνόδευε τους ερμηνευτές σε όλη τη διάρκεια της εξαιρετικής μουσικής βραδιάς.  Γνώριμοι μουσικοί ρυθμοί αποδόθηκαν μοναδικά από τους μουσικούς της ορχήστρας και απογείωσαν το κέφι, στη μαραθώνια όπως εξελίχθηκε βραδιά.