Scroll to top

Τυπολάτρης της 27 Φεβρουαρίου 2018


- 27 Φεβρουαρίου 2018

 • Αλλαγή σκυτάλης στην Αντιδημαρχεία Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, καθώς στη θέση της μέχρι πρότινος Αντιδημάρχου Ροδής Ελευθεριάδου ορίστηκε ο Δημήτρης Βαϊνάς. Ένα αντικείμενο το οποίο ο κ. Βαϊνάς γνωρίζει από πρώτο χέρι, αφού είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και στην προηγούμενη θητεία του στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης. Μια θέση νευραλγικής σημασίας, η οποία έχει να κάνει με την καθημερινότητα των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων. Η διάρκεια της θητείας του είναι έως τις 31 Αυγούστου 2019 και η εμπειρία του αποτελεί εγγύηση πως θα ανταπεξέλθει και αυτή τη φορά πλήρως στα καθήκοντα που του ανέθεσε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.

  Στον ιστότοπο www.100plus.gr και στις μαθήτριες του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ελευθερία Καρκάλη και Κατερίνα Ασλανίδου μίλησε η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Δέσποινα Κωνσταντίνου. Η κα Κωνσταντίνου απάντησε σε ερωτήματα που απασχολούν τους σπουδαστές, όπως τα εργασιακά δικαιώματα, το εργασιακό μέλλον των μαθητών, τη σύνδεση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης με τον κόσμο της εργασίας αλλά και γενικότερα για τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η κρίση για τη νέα γενιά. Κρατάμε μια φράση από την καθόλα ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που αξίζει να διαβαστεί: «Είναι ζήτημα δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και κυρίως οι νέοι άνθρωποι να συμμετέχουν ενεργά στα σωματεία εργαζομένων, στα πρωτοβάθμια συνδικάτα που αποτελούν την βάση του συνδικαλιστικού κινήματος. Η μεγαλύτερη συμμετοχή θα ενισχύσει την εργασία, η αδιαφορία θα την αποδυναμώσει με δυσμενείς συνέπειες».

   


  Νεκρή εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή της Παραλίας μία ηλικιωμένη γυναίκα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η άτυχη γυναίκα, ηλικίας 74 χρόνων, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

  Θέμα χρόνου είναι η επιστροφή της ΔΕΥΑΑΝΟ στη «φυσική» της έδρα, δηλαδή στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Σταθμό Διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Οι αλλαγές όμως δεν εξαντλούνται στη μεταφορά της έδρας, καθώς στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Ανατολικού Ολύμπου, στη θέση του Διευθυντή, έχει επιστρέψει και ο Γιάννης Χρήστογλου. Έμπειρο και αξιόλογο στέλεχος της αυτοδιοίκησης, ο κ. Χρήστογλου είχε υπηρετήσει και στον Καποδιστριακό Δήμο Ανατολικού Ολύμπου και διακρίνεται για τις ικανότητες, την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητά του.

  Κάθε λόγο να χαίρονται έχουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Πιερίας (και όχι μόνο), αφού ο «δικός μας» Γιάννης Τσιμπονίδης και η αγαπημένη εκπομπή «Κοντά στους αγρότες» επιστρέφουν στη γνωστή συχνότητα της «ΔΙΟΝ Τηλεόρασης». Με θέματα που αφορούν αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους και όλους όσοι ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, η εκπομπή έρχεται να συμβάλλει και πάλι στην έγκυρη ενημέρωσή τους για θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν. Μιας και η επιτυχία είναι δεδομένη, ευχόμαστε στον Γιάννη Τσιμπονίδη καλή αρχή!

  Στην 3η έκδοση ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος λευκώματος, που αποτελεί σίγουρα και εργαλείο προβολής του τόπου, προχώρησε ο Δήμος Δίου – Ολύμπου. Πρόκειται για τη νέα δίγλωσση έκδοση του βιβλίου «Όλυμπος του Frédéric Boissonnas» (Mt Olympus by Frédéric Boissonnas). Την επιμέλεια της έκδοσης έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, τη σύνταξη των κειμένων ο καθηγητής Γιάννης Κυρίτσης και την απόδοση στην αγγλική γλώσσα η Thelma Christina Lowrie. Να σημειωθεί πως το φωτογραφικό υλικό του λευκώματος προέρχεται από το αρχείο Boissonnas – Borel στη Γενεύη. Στο εισαγωγικό σημείωμα ο κ. Δημόπουλος ευχαριστεί, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης Δημήτρη Γεωργούλη, ο οποίος επέτρεψε τη χρήση στη νέα έκδοση του διπλώματος οδηγού βουνού του Χρήστου Κάκκαλου, η μήτρα του οποίου κοσμεί το εντευκτήριο της Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

   

 • Δείτε επίσης...