lofosΜεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λόφου «Ζιάζιακος» και η Ομάδα Καπνού Λόφου Μηλιάς το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου και αφορούσε τους αγρότες της περιοχής.
Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα και ο ομιλητής Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρώην Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο πολύ επίκαιρο θέμα της νέας ΚΑΠ 2014-2020 κάνοντας παράλληλα και έναν απολογισμό του έργου του στην θέση αυτή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ζιάζιακος» Λόφου Γιάννης Νάτσιος, της Ομάδας Καπνού Λόφου Μηλιάς Βαγγέλης Γιαννώτας, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θωμάς Παπαδημητρίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς, το μέλος της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννης Αμοιρίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λόφου Γιώργος Ράπτης και πλήθος κόσμου.
Ο Σύλλογος παράλληλα, βράβευσε τον Λοφιώτη επιστήμονα Γιώργο Ίτσιο του Κων/νου που είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και την πλακέτα παρέλαβε φανερά συγκινημένος ο πατέρας του τιμώμενου, Κώστας από τον προσκεκλημένο ομιλητή Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Θα πρέπει εδώ να τονιστεί πως η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Θεοχαρόπουλου αποτέλεσε αντικείμενο έντονου προβληματισμού και ερωτήσεων από τους αγρότες του Λόφου που δεν έχασαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα αλλά και τις τοποθετήσεις τους για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα της περιοχής.

Επιβεβαιώθηκε η χρησιμότητα και σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων που έχουν μεγάλη απήχηση στον αγροτικό κόσμο και οι διοργανωτές της εκδήλωσης αξίζουν τα εύσημα.
Την ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Τσιμπονίδης.