ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

Για τους λάτρεις της αριθμολογίας το 2017 θα μπορούσε να είναι ένα αίσιο και ευτυχές έτος. Κι αυτό γιατί αν προσθέσουμε τους αριθμούς που το αποτελούν θα πάρουμε ως αποτέλεσμα το 10 (2+0+1+7=10).
Το 10 στην αριθμολογία θεωρείται ο πρώτος καρμικός αριθμός, που συνδέεται με την εξέλιξη του ατόμου (πόσω μάλλον μιας κοινωνίας όταν μιλάμε για ένα ολόκληρο έτος!), την αλλαγή και την αναγέννηση. Με λίγα λόγια το 10 δίνει μια ώθηση για να προχωρήσουμε, ανοίγει πόρτες και ευκαιρίες προς την εξέλιξη και την πρόοδο, βάζει έστω και για λίγο στην άκρη τα εμπόδια του παρελθόντος.
Στα χαρτιά το 10 το καλό είναι το 10 καρό. Συμβολικά όμως όταν αναφερόμαστε στο 10 το καλό κάνουμε λόγο είτε για μια καλή ευκαιρία ή ένα καλό γεγονός που μας έτυχε είτε για την επιλογή και αξιοποίηση μιας ευκαιρίας που παρουσιάζεται. Εξ ου και η φράση «θα αφήσεις το 10 το καλό να σου ξεφύγει;»
Θεωρητικά λοιπόν το 2017 περιέχει μια θετική αύρα και θα μπορούσε να είναι ευοίωνο και προσοδοφόρο, μετά από τον κατήφορο των τελευταίων ετών. Άλλωστε όλοι με αυτή την προοπτική θα θέλαμε να το υποδεχθούμε αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες, τις αναποδιές, τα δυσάρεστα και καταθλιπτικά γεγονότα του απερχόμενου 2016. Είναι όμως έτσι; Ή μήπως η «βαριά κληρονομιά» του 2016 αποδυναμώνει και μεταφέρει και στη νέα χρονιά όλα τα στραβά και ανάποδα της;
Η αλήθεια είναι ότι μετά από έξι χρόνια «βουτηγμένα» στην κρίση, περιμένουμε μια ανάσα αισιοδοξίας και ένα φως στην άκρη του τούνελ. Γιατί – σκέφτεται κανείς – πόσο πιο κάτω είναι ο πάτος αυτού του βαρελιού; Για πόσο ακόμη ο φαύλος κύκλος της οικονομικής δυσπραγίας και της πολιτικής και ηθικής παρακμής θα μας ταλαιπωρεί; Την αυτοκριτική μας πολλοί από μας την κάναμε για τα καλά, αναγνωρίσαμε τα λάθη μας σε βάθος χρόνου και σταματήσαμε να συμπεριφερόμαστε πλέον σαν ζαλισμένα κοτόπουλα και σαν παιδιά που τους πήραν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Ωριμάσαμε. Κάποιοι άλλοι πάλι όχι. Κακό του κεφαλιού τους.
Αρκετά με τη μιζέρια. Μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος, να γυρίσουμε σελίδα και να κάνουμε μια νέα αρχή; Εξάλλου η ζωή συνεχίζεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και το απέδειξαν περίτρανα και αυτή τη χρονιά οι κάθε είδους μαχητές της ζωής, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνεχίζουν τον αγώνα τους. Ας μιμηθούμε και εμείς το παράδειγμά τους και ας μην αφήσουμε τους κακοπροαίρετους, τους κακεντρεχείς, τους μικρόψυχους, τους εγωπαθείς και τους κάθε λογής ασήμαντους να μας επηρεάζουν αρνητικά. Ας κάνουμε πρώτοι την υπέρβαση και ας αδιαφορήσουμε για το ανούσιο.
Όσα δυσάρεστα κι αν κουβαλά μαζί του – προκαταβολικά – το 2017, ένα είναι το σίγουρο: πως όπως κάθε νέα χρονιά φέρνει μαζί του και την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο πως ακόμη και στο καμένο δάσος κάποια στιγμή θα ξαναφυτρώσουν δέντρα. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη και την αναγέννηση, ακόμη κι όταν όλα δείχνουν το αντίθετο.
Σε λίγα εικοσιτετράωρα, λοιπόν, θα υποδεχθούμε το νέο έτος με ευχές για υγεία, χαρά, ειρήνη και ευτυχία. Θα προσθέταμε και μια ακόμη ευχή: να διώξουμε το φόβο για το άγνωστο που φέρνει η νέα χρονιά και να την καλωσορίσουμε με ό,τι κι αν  επιφυλάσσει. Εξάλλου, όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, στο δικό μας χέρι είναι να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν και να μετατρέψουμε το 2017 στο 10 το καλό.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!