Η αραίωση είναι ένας ύπουλος εχθρός. Μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή και η πορεία της είναι μη αναστρέψιμη. Με λίγα λόγια, αν ο μπαμπάς σου δεν έχει μαλλιά, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσεις και τα δικά σου. Το κούρεμα, βλέπεις, μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις χρόνο και εντυπώσεις. Με τις σωστές ψαλιδιές και το σωστό κούρεμα δεν θα καταλάβει κανείς πως η φαλακρίτσα βρίσκεται προ των πυλών.

Ναι ΟΚ, είναι άδικο που με τον καιρό εμφανίζονται τρίχες εκεί που δεν πρέπει (αφτιά, πλάτη κλπ) και χάνονται από εκεί που πρέπει να παραμείνουν, όμως μην σκας.

Έλα να δούμε παρέα τι προτείνουν οι ειδικοί.

Όταν οι κρόταφοι αρχίζουν να αραιώνουν

Από εκεί ξεκινούν σχεδόν όλοι και η λύση είναι απλή: Διατήρησε το μήκος στα πλάγια του κεφαλιού σου περίπου 2 εκατοστά και παίξε με μεγαλύτερο μήκος στο πάνω μέρος. Μπορείς να τα φέρεις όλα μπροστά, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι να ασχοληθείς με όλες τις υπόλοιπες τρίχες – κάνοντας για παράδειγμα ένα τίμιο undercut.

Όταν χάνεις όλο το μαλλί από μπροστά

Κανονικά θα έπρεπε να τα ξυρίσεις όλα και να τελειώνεις μια και καλή. Αν, ωστόσο, δεν θέλεις να αποχωριστείς τα μαλλιά που ήδη έχεις, τότε η λύση είναι το πολύ κοντό κούρεμα. Είναι το προφανές και η πιο ενδεδειγμένη λύση που υπάρχει. Δεν χρειάζεται περιποίηση, δεν χρειάζεται προϊόντα, μπορείς να το φρεσκάρεις μόνος σου με μια μηχανή και το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το αντηλιακό (σ.σ.: εκτός κι αν σε «ψήνει» το φωσφοριζέ ροζ κεφάλι).

Αυτό που έχει ξεκινήσει το ταψάκι

Ξέρεις τι εννοούμε, το σημείο στο πίσω μέρος του κεφαλιού που σε κάνει να μοιάζεις με καπουτσίνο μοναχό ή με τον Άγγελο τον Μπασινά. Η λύση εδώ είναι να αφήσεις τα μαλλιά σου σχετικά μακριά παντού και ελάχιστα πιο μακριά γύρω από την νεοαποκτηθείσα σου καράφλα.

Όταν χάνεις τρίχες στο ντους

Τα πολύ μακριά κουρέματα τα αφήνουμε στην απ’ έξω, όπως καταλαβαίνεις. Η καλύτερη λύση είναι να κουρέψεις κοντά τα γύρω και να αφήσεις μακριά μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Αυτό το κούρεμα ενισχύει την εντύπωση πως έχεις περισσότερα μαλλιά από ό,τι στην πραγματικότητα διαθέτει το κεφάλι σου και για να ενισχύσεις το εφέ, μπορείς να βάλεις στη ζωή σου το ξηρό σαμπουάν και το σεσουάρ.

Πηγή: www.ratpack.gr