kolindros-1Μέσα σ΄ ένα φιλικό και ευχάριστο καλοκαιρινό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη τύπου η παρουσίαση της συναυλίας της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο Κολινδρού.
Η Συνέντευξη Τύπου είχε μια ξεχωριστή σύνθεση μιας και οι συμμετέχοντες συνδύαζαν με τις ιδιότητές τους Πολιτισμό και Εξαγωγικό προσανατολισμό. Κατά τη διάρκειά της, καθένας εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το Μίκη Θεοδωράκη προσθέτοντας τη δική τους ερμηνεία.
Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Κολινδρού κ. Θωμάς Σολοποτιάς, επιχείρησε με φιλολογική ευστοχία και ακρίβεια να κάνει μια ιστορική πολιτιστική αναδρομή στα δρώμενα του Κολινδρού και κατέληξε αναφέροντας ότι η αύρα του Μίκη Θεοδωράκη, θα αποτελέσει ένα πολιτιστικό αποκορύφωμα για τον Κολινδρό.  Όπως ο ίδιος τόνισε, η συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη αποτελούσε ένα από καιρό αίτημα της Κολινδρινής κοινωνίας και εξήρε τη σπουδαία προσωπικότητα του Μίκη. Για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στην άδικη και αντιαναπτυξιακή συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στον Κολινδρό με την καλλικρατική αρχιτεκτονική της Βόρειας Πιερίας και επισήμανε ότι  «μέσω του αντιστασιακού ήθους του Μίκη Θεοδωράκη, εκφράζουμε την ειρηνική μας αντίδραση στα τεκτενόμενα». Ο  κ. Σολοποτιάς επισήμανε ότι το πολιτιστικό βάθος που περιέχει το σύμβολο του Μίκη Θεοδωράκη, είναι ένα ισχυρό εργαλείο ν΄ απαγκιστρωθεί η Ελλάδα από την κρίση που την ταλανίζει. Πέρα απ’ αυτά ο Δήμαρχος Κολινδρού αναφέρθηκε στα πολιτιστικά δρώμενα του Κολινδρού και στον προγραμματισμό δράσεων και υποδομών που πρόκειται να λάβουν χώρα στον Κολινδρό στο επόμενο χρονικό διάστημα. Τέλος ο Δήμαρχος δήλωσε συγκινημένος για την ανταπόκριση των χορηγών για την πραγματοποίηση της συναυλίας και τους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νικόλαος Λούσης» Κολινδρού κ. Νίκος Καπέρδας, αφού αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του συλλόγου και στην πλούσια δράση του, επισήμανε τη σημασία του ερχομού της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη στη γενέτειρα του Ζορμπά. Η επαναστατική δράση του Επισκόπου Νικόλαου Λούση, το ανήσυχο πνεύμα του Ζορμπά, η δημιουργικότητα των Κολινδρινών, αποτελούν στοιχεία που συμβαδίζουν με το ανήσυχο πνεύμα και τη δημιουργική δράση του Μίκη Θεοδωράκη. «Είναι τιμή και καμάρι που ο Σύλλογός μας θα συμβάλλει οργανωτικά στη διοργάνωση της μοναδικής για την ιστορία του Κολινδρού συγκεκριμένης συναυλίας».  
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Λακασάς, προχώρησε με τη σειρά του σε μια ευρύτερη ανάλυση λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση της Ελλάδας και τη λύση που μπορούν να παρουσιάσουν προσωπικότητες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης. Όπως και ο ίδιος τόνισε, όλοι γνωρίζουν την παγκόσμια εμβέλεια που έχει το όνομα του πολυτάλαντου μουσικού δημιουργού. Η εμβέλεια αυτή όπως και άλλων ανθρώπων του πολιτισμού και του πνεύματος μέσω του κατάλληλου χειρισμού της, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για να ανατραπεί η κρίση της αξιοπιστίας της χώρας και να επανατοποθετηθούμε στο εξωτερικό. Η εξωστρέφεια, με τη συστράτευση των διανοουμένων, την παρακαταθήκη του πολιτιστικού μας πλεονεκτήματος και την υγιή επιχειρηματικότητα θα κινητοποιήσει τη νέα γενιά συμβάλλοντας στην ανάταξη της ψυχολογίας της χώρας και προβάλλοντας με τον τρόπο αυτό μια ζωντανή εικόνα προς τα έξω.  Το επιχειρηματικό περιβάλλον με τη σειρά του, έχει μεγάλη ευθύνη να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του  για μια ενεργητική και εξωστρεφή προβολή του ελληνικού παραδείγματος.
Περιληπτικά οι διοργανωτές αναφέρθηκαν και στο πρόγραμμα της ημέρας της Συναυλίας. Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο Ανοικτό Θέατρο Δήμου Κολινδρού. Πριν τη συναυλία θα προβληθεί τρέιλερ με στιγμές από την ζωή του Μίκη Θεοδωράκη και θα διαβαστεί μήνυμά του. Επιπλέον τόσο ο Δήμος Κολινδρού όσο και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος θα βραβεύσουν το Μίκη Θεοδωράκη για την προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό και στα δημόσια δρώμενα της χώρας.