Εντός των ημερών αναμένονται οι ανακοινώσεις από τη Ν.Δ. για τις στηρίξεις που θα δώσει για τους 3 δήμους της Πιερίας. Στο ΠΑΣΟΚ  περιμένουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για να αποφασίσουν; Πάντως, στο συγκεκριμένο χώρο, δεν αποκλείεται να δούμε και όνομα έκπληξη (πέραν αυτών που έχουν ακουστεί) που σίγουρα θα αλλάξει τα δεδομένα.

Πολύ καλή η εκδήλωση που διοργάνωσε , το πρωί του Σαββάτου, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας με θέμα την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ασφαλούς κίνησης με ποδήλατο στην πόλη.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 10:00 – 13:00 στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης με τη συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών, συμπολιτών μας και τη στήριξη των μελών του συλλόγου «Ποδηλατική Απόδραση», όπου στήθηκε σταντ ενημέρωσης.

Το όνομα του Δημάρχου Λιτοχώρου Σάκη Τσιφοδήμου μπήκε και πάλι στο «παιχνίδι» της ονοματολογίας για το Δήμο Δίου Ολύμπου, ώστε να πάρει τη στήριξη από τη Ν.Δ. Πάντως, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε πολλά «ανοίγματα» σε «Ντορικούς» σε όλη την Ελλάδα.

Τελείωσε και το μαρτύριο της σταγόνας. Από χθες Δευτέρα γεμάτα από βενζίνη   είναι   τα πρατήρια καυσίμων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Μάλιστα, με απόφαση του Νομάρχη, τα βενζινάδικα της Πιερίας την Κυριακή ήταν ανοιχτά και το βράδυ με σκοπό τον ανεφοδιασμό της αγοράς.

Τεράστιες οι ζημίες σε καλλιέργειες της Βόρειας Πιερίας από τη σφοδρή χαλαζόπτωση της περασμένης εβδομάδας.

Ένα ατέλειωτο καραβάνι προσκυνητών αναμένεται να «κατακλύσει» τις επόμενες 15 ημέρες τις ακτές του Ευξείνου Πόντου. Χιλιάδες Πόντιοι από την Ελλάδα και τη Ρωσία με αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία θα φθάσουν στην Τραπεζούντα προκειμένου να συμμετάσχουν στην πρώτη λειτουργία που θα τελεστεί στην Παναγία Σουμελά προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Εκατοντάδες προσκυνητές από τη Βόρειο Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να πραγματοποιήσουν με λεωφορείο το πολύωρο ταξίδι προς τα παράλια του Ευξείνου Πόντου.

Το είδαμε και αυτό: Τουριστικό λεωφορείο εισερχόμενο στο υπογειοποιημένο τμήμα της Λ. Ιασωνίδη στο Σ.Σταθμό Κατερίνης, προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουλίου στη γέφυρα, επειδή ήταν μεγαλύτερο των τριών μέτρων. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι το συμβάν έγινε επειδή μετά τον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της συνοικίας του Σ.Σταθμού οι πινακίδες που εφιστούν την προσοχή των οδηγών για την ύπαρξη υπογειοποιημένου τμήματος, για μικρότερο όριο ταχύτητας αλλά και για το ύψος της γέφυρας, δεν είναι επαρκώς εμφανείς.  Οι δυο πινακίδες του Κ.Ο.Κ., στην είσοδο του τούνελ, έχουν καταστραφεί ύστερα από ανθρώπινη παρέμβαση ενώ κάποιοι φρόντισαν να ακυρώσουν και την οριζόντια μπάρα μέτρησης ύψους οχημάτων.