Στην κατεδάφιση των χιλιάδων αυθαιρέτων προχωρά η Νομαρχία Πιερίας,
μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Η απαιτούμενη πίστωση, όπως ανέφερε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου κατά τη διάρκεια της τελευταίας  συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβηουλίου,  εξασφαλίσθηκε από έσοδα που προέκυψαν με την απόδοση του 50% των προστίμων που επιβάλλονται στις αυθαίρετες κατασκευές προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας τα οποία δόθηκαν πρώτη φορά φέτος.
Νομαρχιακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν από το νομάρχη Πιερίας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τις προτεραιότητες για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων.
Ο κ. Γκιρκούδης ανέφερε πως η κατεδάφιση θα πρέπει να ξεκινήσει από αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται κοντά σε αρχαιολογικές περιοχές και εκτάσεις του δημοσίου. Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Παυλίδης  επεσήμανε το γεγονός της καθυστέρησης της συγκεκριμένης απόφασης και μάλιστα λίγους μήνες πριν καταργηθεί ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. «Θα προλάβουμε να κατεδαφίσουμε έστω και μια παράγκα μέσα σε τρεις μήνες;», διερωτήθηκε ο κ. Παυλίδης. «Δεν έχετε προτεραιότητες και θα πάτε να κατεδαφίσετε ό,τι θέλετε, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές», ήταν το σχόλιο του κ. Γιάννη Σκούφα, ο οποίος ανέφερε με νόημα πως θα γκρεμιστούν παράγκες που ενοχλούν τα μεγάλα ξενοδοχεία.

Ο Νομάρχης Πιερίας

Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, απαντώντας στους συμβούλους της μειοψηφίας, είπε πως η κατεδάφιση ξεκινά τώρα καθώς φέτος δόθηκαν από το κράτος τα χρήματα από τα προστύμματα που επέβαλε η αρμόδια υπηρεσία.
«Στα ταμεία της Νομαρχίας έχουν συγκεντρωθεί 800.000 ευρώ, από πρόστιμα που επιβλήθηκαν την τελευταία τριετία σε αυθαίρετες κατασκευές.  Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν την τελευταία τριετία, διότι μόλις τόσο είναι το διάστημα που το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε να αποδίδει το μισό του προστίμου στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, για αυθαίρετα που βεβαιώνουν. Πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ είναι το συνολικό ύψος των προστίμων που έχει επιβληθεί για αυθαίρετες κατασκευές   και μέχρι σήμερα έχουν βεβαιωθεί 2 εκατομμύρια, ενώ το υπόλοιπο του ποσού θα εισπραχθεί σε βάθος χρόνου, αφού πολλοί ιδιοκτήτες αυθαιρέτων  καταβάλουν το ποσό σε δόσεις», ανέφερε ο Νομάρχης Πιερίας.  Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε πως κατά προτεραιότητα θα κατεδαφιστούν τα χαρακτηρισμένα, ως εξ’ ολοκλήρου αυθαίρετα και αυτά τα οποία βρίσκονται σε δημόσιες εκτάσεις οι οποίες ανήκουν στην αρμοδιότητα της Νομαρχίας.