Ποια θα ήταν η απάντησή σας, αν ρωτήσουμε, «Μπορείτε να είστε φίλοι με τον πρώην σύντροφό σας;» Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν αναζητήσετε γνώμες σχετικά με το αν οι πρώην εραστές πρέπει να είναι φίλοι ή όχι, θα λάβετε διάφορες απαντήσεις. Οι περισσότερες από αυτές τις απαντήσεις θα είναι αντιφατικές μεταξύ τους. Με τους περισσότερους να μην θέλουν να έχουν επαφή με τους πρώην συντρόφους τους μετά το χωρισμό τους.

Αλλά αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε εάν πρέπει να είστε φίλοι με τους πρώην σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο απαιτεί συναισθηματική ωριμότητα, υγιή όρια και αποτελεσματική επικοινωνία.

Όμως υπάρχουν και οι παρακάτω λόγοι που μας δείχνουν πως η φιλία μεταξύ δυο πρώην συντρόφων μπορεί να είναι μια κακή απόφαση.

Μπορεί να νιώθετε άβολα.

Τη στιγμή που αποφασίσετε να γίνετε φίλοι με τον πρώην σύντροφό σας, είναι πολύ πιθανό να νιώθετε κάποια αμηχανία. Αυτό συμβαίνει κάποτε ήσασταν πολύ κοντά και μοιραστήκατε έναν δεσμό, αλλά τώρα είστε περισσότερο σαν ξένοι.

Μπορεί επίσης να υπάρχουν στιγμές που και οι δύο δεν θα είστε σε θέση να ξεπεράσετε, με αποτέλεσμα να νιώθετε άβολα. Για παράδειγμα, μπορεί να κοκκινίζετε όταν ο πρώην σύντροφός σας σας κοροϊδεύει ή μπορεί να νιώθετε ντροπή εάν επισημάνει κάποιες από τις περίεργες συνήθειές σας.

Μπορεί να μην είστε σε θέση να προχωρήσετε.

Εάν έχετε ήδη αποφασίσει να είστε φίλοι με τον πρώην σύντροφό σας, είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να προχωρήσετε παρακάτω. Κάθε φορά που συναντάτε ή επισκέπτεστε ξανά τα μέρη όπου περάσατε χρόνο μαζί, μπορεί να αισθάνεστε απογοητευμένοι που δεν είστε πλέον μαζί.

Επιπλέον, δεδομένου ότι θα τον βλέπετε κάθε τόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θυμάστε τις γλυκές στιγμές που περάσατε. Αυτό μπορεί να σας κρατάει πίσω, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να προχωρήσετε.

Μπορεί να μην εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον όπως πριν.

Εάν έχετε χωρίσει λόγω ορισμένων ζητημάτων εμπιστοσύνης, τότε ενδέχεται να μην εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον. Είναι πιθανό ότι κάθε τόσο να τον αμφισβητείτε. Ακόμα κι αν προσπαθείτε, ίσως να μην μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας να εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλον όπως παλιά. Λόγω αυτού, μπορεί να αρχίσετε να υποπτεύεστε τις προθέσεις του, ακόμη και αν δεν υπάρχει κάτι.

Μπορεί να νιώσετε άσκημα εάν τον δείτε με κάποιον άλλον.

Ας το ξεκαθαρίσουμε ότι είναι πιθανό να μην είστε έτοιμοι να δείτε τον πρώην σύντροφό σας με κάποιον άλλο. Είναι προφανές ότι αφού εσείς και ο πρώην σύντροφός σας περάσατε πολύ χρόνο μαζί, δεν θα θέλατε να συναντηθείτε με το νέα του σχέση.

Μπορεί κρυφά να ελπίζετε ότι θα είστε ξανά μαζί.

Παρόλο που υπήρχε μια στιγμή που εσείς και ο πρώην σύντροφός σας δεν θέλατε να είστε μαζί, ίσως κρυφά να ελπίζετε ότι θα τα ξαναβρείτε. Βλέποντας τον πρώην σύντροφό σας να εξελίσσεται σε έναν καλύτερο άνθρωπο και να βρίσκεστε κοντά σας τις περισσότερες φορές, ίσως θελήσετε να ξαναπροσπαθήσετε μαζί του.

Επθσης εάν είστε σε μια νέα σχέση, υπάρχει πιθανότητα η επιθυμία να είστε με τον πρώην σύντροφό σας να καταστρέψει αυτό που έχετε με τον τρέχοντα σύντροφό σας.

Όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχουν πολλοί λόγοι που σας δείχνουν γιατί είναι κακή απόφαση να είστε φίλοι με τον πρώην σας. Όμως δεν λέμε ότι δεν πρέπει να διατηρήσετε φιλικές σχέσεις. Στην πραγματικότητα, εάν είστε συναισθηματικά ώριμοι και ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε την προαναφερθείσα κατάσταση, τότε μπορείτε πραγματικά να αναπτύξετε έναν φιλικό δεσμό με τον πρώην σύντροφό σας.

 

Πηγή:jenny.gr