Συστατικά

240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. γάλα, φρέσκο, πλήρες
2 αβγά, μέτρια
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση

200 γρ. ζαχαρόπαστα λευκή
1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
50 γρ. ζαχαρόπαστα μαύρη
κουφέτα, σοκολάτας ματάκια
ζαχαρωτά, καρδούλες κόκκινες

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το βούτυρο, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σε δόσεις το μισό γάλα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, και τα ρίχνουμε στο μίξερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε ειδικά χαρτάκια σε 2 φόρμες για muffin με 6 θήκες και γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα ⅔ του ύψους τους.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 15-20 λεπτά.

Για τη διακόσμηση

Πλάθουμε τα 200 γρ. λευκής ζαχαρόπαστας με το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σε πάχος 0,5 εκ. με τον ειδικό πλάστη.
Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ 8 εκ. την κίτρινη ζαχαρόπαστα σε 12 κύκλους.
Βουτάμε ένα πινέλο σε λίγο νερό και αλείφουμε τη μία μεριά του κάθε κίτρινου κύκλου.
Κολλάμε τους κίτρινους κύκλους πάνω στα cupcakes.
Δημιουργούμε τα αγαπημένα μας emoji χρησιμοποιώντας τη μαύρη ζαχαρόπαστα για στόμα, μάτια και φρύδια, τα κουφετάκια σοκολάτας ματάκια και τις καρδούλες.
Τα κολλάμε πάνω στους κίτρινους κύκλους αλείφοντας τη μία μεριά τους με λίγο νερό.

Σερβίρουμε.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com