Από τις πιο αέρινες τούρτες, με πουπουλένια σαντιγί και γλυκιές φράουλες που διαχωρίζονται από τραγανές εξωτερικά, μαστιχωτές και σοκολατένιες από μέσα μαρέγκες.

Ένα πραγματικό όνειρο, όσο και ο χορός της μπαλαρίνας Anna Pavlova χάρη στην οποία δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο γλυκό.Στα συν της τούρτας είναι η σχετικά εύκολη παρασκευή της, καθώς δεν απαιτούνται ούτε κρέμες ούτε σιρόπια.

Δύο υλικά η μαρέγκα και η σαντιγί εναλλάσσονται και τις συμπληρώνουν οι φράουλες και η τριμμένη σοκολάτα.

Επίσης στο μοντάρισμα της δεν χρειάζεται ακρίβεια, το αντίθετο απαιτεί ατίθασες κινήσεις και κόβεται στο σερβίρισμα εύκολα με μια μόνο κίνηση!

Στα μείον της είναι ότι τρώγεται χωρίς να το καταλάβεις, είναι τόσο αφράτη που γρήγορα μπορείς να φτάσεις στη μέση….

 

 

Υλικά

700 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
2 ΚΣ άχνη ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ φράουλες τεμαχισμένες στα 4
50 γρ τριμμένη κουβερτούρα

Για τις μαρέγκες:

6 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ άχνη ζάχαρη
3 ΚΣ κακάο κοσκινισμένο
1 κγ κόρν φλάουερ
1 κγ ξύδι λευκό
50 γρ τριμμένη κουβερτούρα

 

Οδηγίες

Για τη μαρέγκα:

Χτυπάω τα ασπράδια των αυγών σε μέτρια ένταση να αφρατέψουν.
Προσθέτω λίγη λίγη τη άχνη, δυναμώνω την ένταση συνεχίζοντας την ανάδευση μέχρι η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει.
Ρίχνω το κακάο, το κόρν φλάουερ, το ξύδι, τη σοκολάτα και τα ενσωματώνω απαλά στη μαρέγκα με μια μαρίζ για να διατηρήσει τον όγκο της από κάτω προς τα πάνω.
Σχηματίζω σε δυο λαδόκολλες με ένα μολύβι κύκλους 23 εκ τις γυρίζω ανάποδα και τις βάζω στα ταψιά.

Ρίχνω τη μισή μαρέγκα σε κάθε μια, τις απλώνω τα καλύψουν τον κύκλο και στο πάνω μέρος τους με τη ράχη ενός κουταλιού δημιουργώ ακανόνιστες κορυφές.
Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 150*C, για περίπου μια ώρα προσέχω να μην πάρει χρώμα από πάνω η μαρέγκα. Τις βγάζω και τις αφήνω να κρυώσουν.
Για τη γέμιση σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάω αρχικά σε χαμηλή και έπειτα σε δυνατή ένταση μέχρι να γίνει μια σφιχτή, σταθερή σαντιγί.

Ξεκολλάω με προσοχή για να μην σπάσουν τις μαρέγκες από τις λαδόκολλες, και μεταφέρω την πρώτη στην πιατέλα.
Απλώνω τη μισή δόση σαντιγί και πάνω της τις φράουλες που έχω κόψει σε κομμάτια. Πασπαλίζω με τριμμένη κουβερτούρα και σκεπάζω με τη δεύτερη μαρέγκα.
Όμοια με πριν βάζω την υπόλοιπη σαντιγί, τις φράουλες και την τριμμένη σοκολάτα.

Είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

 

 

 

Πηγή: paxxi.gr