Αφράτες, μαλακές, σπιτικές γαλακτοφέτες για τα πάρτι, τα παιδιά, τις γιορτές, για κέρασμα και όχι μόνο!
Το παιδικό όνειρο να μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι όσες γαλακτοφέτες θέλουμε γίνεται πραγματικότητα και η γεύση τους αποζημιώνει μεγάλους και μικρούς.
ΑΤΟΜΑ:
15 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
50 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
7 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
6 ΩΡΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
50 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
180 ml γάλα εβαπορέ
1 ΚΣ μέλι
½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ ζάχαρη
1 κγ μέλι
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
35 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ κάκαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 5 ΚΣ κρύο νερό ρίχνω τη ζελατίνη και την αφήνω να μαλακώσει για 10 λεπτά.
Όταν περάσουν προσθέτω τα 50 γρ κρέμας γάλακτος που έχω ζεστάνει μέχρι να βράσει και ανακατεύω να διαλυθεί εντελώς.
Σε μπολ αναμιγνύω το γάλα εβαπορέ, με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνω και ενσωματώνω σε αυτό το μείγμα της ζελατίνης.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάω 300 ml κρύας κρέμας γάλακτος σε σαντιγί (για 5-7 λεπτά περίπου).
Προσθέτω το μείγμα της κρέμας κουταλιές κουταλιές στη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (σπάτουλα).
Σκεπάζω την κρέμα και την βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα.
Για το παντεσπάνι χωρίζω στα αυγά, τους κρόκους από τα ασπράδια.
Αρχικά χτυπάω τους κρόκους μαζί με 20 γρ ζάχαρης. Προσθέτω 1 κγ μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και 1 ΚΣ νερό.
Σε άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη (40γρ) ζάχαρη σε μαρέγκα.
Ρίχνω τη μαρέγκα σε δόσεις στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.
Τέλος ενώνω το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτω κι αυτά στο μείγμα.
Αδειάζω το παντεσπάνι σε λαδόκολλα στο ταψί και με τη μαρίζ το απλώνω ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνω στο φούρνο στους 230*C στις αντιστάσεις για 7 λεπτά περίπου.
Το βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και το ξεκολλάω από τη λαδόκολλα. Το αφήνω να κρυώσει τελείως.
Για να φτιάξω τις γαλακτοφέτες (με ένα χάρακα) κόβω στη μέση το παντεσπάνι (της μεγαλύτερης πλευράς).
Στο μισό απλώνω την κρύα γέμιση κρέμας και σκεπάζω με το υπόλοιπο μισό παντεσπάνι.
Το βάζω στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες, να κρυώσει καλά.
Κόβω κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς στα 3 και έπειτα την κάθε μια στα 5.
Φυλάσσονται στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο.
Πηγή:paxxi.gr