Υλικά
4 φιλέτα τόνο, φρέσκο
Αλάτι
πιπέρι
55 γρ. ελαιόλαδο
Για τη μαρινάτα
30 γρ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
2 σκ. σκόρδο, τριμμένο
60 γρ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Αρχικά, σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάτας.
Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στην συνέχεια, τα βάζουμε σε γυάλινο μπωλ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάτα, ώστε να βραχούν απ’ όλες τις πλευρές.
Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τα φιλέτα να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα.
Έπειτα, τα στραγγίζουμε από τη μαρινάτα και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος, ψήνουμε τα φιλέτα μας στο γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
Δεν «παραψήνουμε» τα φιλέτα γιατί θα στεγνώσουν.
Σερβίρουμε το ψάρι με σαλάτα ή βραστές πατάτες και τα γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού ή και πορτοκαλιού.
Αντί για φρέσκια ρίγανη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 4 κουταλάκια ξερή.
Πηγή:supersyntages.gr