Τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από το αυγό
Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη των μυών, την απώλεια βάρους, τα επίπεδα ενέργειας και τις χρόνιες παθήσεις.Οι πρωτεΐνες είναι δομικό συστατικό των μεμβρανών των κυττάρων και απολύτως αναγκαίες στην καθημερινή διατροφή.
Υπάρχουν ωστόσο, βασικοί περιορισμοί για την επίτευξη μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφή.
Είναι σημαντικό να προσλαμβάνετε πρωτεΐνες από φυτικές τροφές και όχι από ζωικά προϊόντα.
Σπιρουλίνα: Μόλις δύο κουταλιές της σούπας αποξηραμένης σπιρουλίνας περιέχουν οκτώ γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 40 θερμίδες. Δοκιμάστε να προσθέσετε σπιρουλίνα στη σαλάτα ή χρησιμοποιήστε την σε συνδυασμό με ψητά λαχανικά εποχής.
Σόγια: Ένα τέταρτο φλιτζανιού περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, μαζί με μια αρκετά μεγάλη δόση φυτικών ινών και καλίου.
Γιαούρτι: Ένα μικρό κύπελο άπαχο γιαούρτι περιέχει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 100 θερμίδες.
Γραβιέρα: Μια μερίδα γραβιέρα έχει πάνω από οκτώ γραμμάρια πρωτεΐνης και δίνει 117 θερμίδες.
Αποξηραμένοι σπόροι κολοκύθας: Οι σπόροι κολοκύθας μπορεί να είναι περισσότερο γνωστοί για την περιεκτικότητά τους σε μαγνήσιο, είναι όμως και πλούσια πηγή πρωτεϊνών: 10 γραμμάρια ανά ¼ φλιτζανιού.
Πηγή:thestival.gr