«Βράζει» ο τόπος… Μια βραδιά με καλή παρέα στο καζάνι του Μιχάλη στον Κολινδρό!
mpantes,
16 Νοεμβρίου, 2023
1 λεπτά ανάγνωσης
«Φωτιά» έχουν πάρει τα καζάνια διαφόρων ιδιωτών στην Πιερία που βράζουν αυτή την εποχή τα τσίπουρα, τα «αποστάγματα της χαράς»!
Βέβαια, η Πιερία δεν έχει το αποκλειστικό προνόμιο αυτής της διαδικασίας, καθώς από τα τέλη του Οκτώβρη έως τα μέσα του Δεκέμβρη, όλη η Ελλάδα σχεδόν «βράζει» τα τσίπουρα στα παραδοσιακά καζάνια πέριξ των οποίων στήνονται ουκ ολίγες φορές γλέντια, τα οποία «βρέχονται», με τι άλλο; Με άφθονο τσίπουρο και εκλεκτούς μεζέδες. Ένα τέτοιο γλέντι στήθηκε και στο καζάνι του Μιχάλη Πολύζου στον Κολινδρό.
Απόσταγμα στεμφύλων είναι το τσίπουρο-όπως και η ρακή και η τσικουδιά-και λέγεται ότι η παραγωγή ξεκίνησε στο Άγιον Όρος τον 14ο αιώνα και σταδιακά εξαπλώθηκε στην Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την Κρήτη.