Οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο επιθετικοί, λιγότερο συντονισμένοι και επιρρεπείς σε κακές επιλογές όταν κολυμπούν έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ

«Μην κολυμπήσεις μέχρι να χωνέψεις το φαγητό». Τη δημοφιλή αυτή πεποίθηση έρχεται να ανατρέψει ο Δρ Matthew Badgett της Κλινικής Cleveland στις ΗΠΑ, ο οποίος εκφράζει μια διαφορετική (και αμφιλεγόμενη) άποψη: υπάρχει κάτι που είναι πιο ανησυχητικό από το να κολυμπήσετε με γεμάτο στομάχι.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αν κολυμπήσουμε φαγωμένοι, υπάρχει κίνδυνος πνιγμού, επειδή το αίμα στέλνεται στο στομάχι για τη διαδικασία της πέψης και όχι στους μυς.

«Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν άφθονο αίμα που ρέει στους μυς τους μετά το φαγητό», λέει ο Δρ Matthew Badgett της Κλινικής Cleveland στις ΗΠΑ.

Πρώην κολυμβητής, ο Badgett ο ίδιος συνήθιζε να τρώει μερικές μπανάνες και να πίνει λίγο νερό ή ένα energy drink πριν αγωνιστεί.

Απώλεια νερού
Οπως επισημαίνει ο Matthew Badgett, είναι σημαντικό να ξεδιψάτε πριν κολυμπήσετε, ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες. Οι άνθρωποι συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί ακόμη και να αφυδατωθούν μέσα στο νερό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μυϊκές κράμπες.

«Ιδρώνουμε όταν βρισκόμαστε στο νερό. Δεν συνειδητοποιούμε την απώλεια νερού από το σώμα μας», είπε, καταλήγοντας ότι μια βουτιά στην πισίνα ή τη θάλασσα μετά το φαγητό δεν είναι κάτι ανηχυχητικό, αν μιλάμε για χαλαρή κολύμβηση.

Οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο επιθετικοί, λιγότερο συντονισμένοι και επιρρεπείς σε κακές επιλογές όταν κολυμπούν έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ, επισημαίνει ο ίδιος.

 

 

Πηγή:dnews