Πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία τα αυγά.

Τα αυγά είναι «πηγή» υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, βιταμινών Β2, Β12, D, και Α, σεληνίου και ιωδίου, και πολλών άλλων βιταμινών Β, όπως φυλλικό οξύ, βιοτίνη, παντοθενικό οξύ και χολίνη, και άλλων απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του φωσφόρου.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι που σχετίζονται με τα αυγά και ένας από αυτούς είναι ότι δεν πρέπει να τα τρώμε το καλοκαίρι καθώς μπορεί να μας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Μερικοί άνθρωποι κατηγορούν επίσης τα αυγά για την πρόκληση ακμής και παθήσεων του στομάχου.

Η διατροφολόγος Nicky Sagar λέει ότι τα αυγά είναι υπερτροφή και αποτελούν μέρος της διατροφής μας εδώ και πολλά χρόνια. Καταναλώνονται σε καθημερινή βάση σε όλο τον κόσμο.

Η ίδια, σύμφωνα με το healthstat.gr, τονίζει ότι είναι μύθος ότι τα αυγά πρέπει να αποφεύγονται το καλοκαίρι λόγω της ζέστης. «Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας ότι τα αυγά θα πρέπει να καταναλώνονται σε συγκεκριμένη εποχή. Ωστόσο, είναι πάντα απαραίτητο να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα πρέπει να καταναλώνουμε τα αυγά με μέτρο ανεξάρτητα από την εποχή», συμπληρώνει η Nicky Sagar.

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για να πείτε «ναι» στα αυγά το καλοκαίρι σύμφωνα με την διατροφολόγο:

– Τα αυγά μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε στη ζέστη του καλοκαιριού καθώς είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας όλες τις εποχές.

– Τα αυγά διατηρούν την ισορροπία των υγρών στο σώμα μας, κάτι απαραίτητο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες αφυδάτωσης και ηλεκτρολυτικής ανισορροπίας.

– Τα αυγά διατηρούν τα επίπεδα ενέργειάς μας πάντα υψηλά, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει την κούραση και την αδυναμία διατηρώντας την αντοχή μας στο μέγιστο. Η κούραση και η αδυναμία είναι πολύ συχνές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

– Τα αυγά έχουν λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας. Παρέχουν καλή χοληστερίνη και επίσης μας βοηθούν να ενισχύσουμε την υγεία της καρδιάς μας.

– Τα αυγά για πρωινό μπορούν να μας κρατήσουν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεών μας. Η ομελέτα για πρωινό ή ένα βραστό αυγό ως σνακ, είναι ότι καλύτερο.

Πόσα αυγά πρέπει να τρώμε το καλοκαίρι;
«Καθώς είναι ήδη σαφές ότι τα αυγά έχουν την τάση να παράγουν θερμότητα στον οργανισμό, η κατανάλωση πολλών αυγών θα οδηγήσει σε προβλήματα με το έντερο και επίσης το πεπτικό σύστημα.

Επομένως, καλό είναι να περιορίσουμε την πρόσληψη αυγών σε έως και 2 αυγά την ημέρα.

Επίσης, καλό είναι να συνδυάσουμε την κατανάλωση αυγών το καλοκαίρι με πολύ νερό και πολλά φρούτα», καταλήγει η διατροφολόγος.

 

 

 

Πηγή:dnews