Οι μπάρες λεμονιού είναι ένα εύκολο και άκρως απολαυστικό επιδόρπιο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Οι μπάρες λεμονιού είναι ένα από τα πιο εύκολα επιδόρπια που θα φέρουν ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Η μαλακή γέμιση λεμονιού συνδυάζεται με μια τραγανή κρούστα από κουλουράκια και η γεύση είναι απλά αξεπέραστη!

Τα υλικά της συνταγής
Λεμόνια: Χρησιμοποίησε αποκλειστικά φρέσκα λεμόνια

Βούτυρο: προτίμησε το ανάλατο βούτυρο

Αυγά

Αλάτι

Ζάχαρη

Άχνη ζάχαρη

Αλεύρι

Η εκτέλεση της συνταγής

 

 

1. Ρυθμίζουμε το φούρνο στους 180 και στρώνουμε ένα ταψί 9×13 ιντσών με λαδόκολλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και χτυπάμε μαζί.

2. Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε την κρούστα του κουλουριού σε ένα μίξερ.

3. Χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα για να ανακατέψουμε το κουρκούτι. Εάν το κάνουμε με το χέρι, μπορούμε να θρυμματίσετε τη ζύμη στα δάχτυλά μας μετά την ανάμειξη.

4. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί που έχουμε στρώσει και πιέζουμε προς τα κάτω με τα δάχτυλά μας. Προσπαθούμε να έχουμε ένα ωραίο ομοιόμορφο στρώμα με πλήρη κάλυψη στο κάτω μέρος. Δεν χρειάζεται να είναι καθόλου παχιά στρώση, απλά μια βάση για τη γέμιση λεμονιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.

5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στον επεξεργαστή τροφίμων και μετά τρίψτε το ξύσμα από τρία λεμόνια. Ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθεί πλήρως το ξύσμα.

6. Όταν τελειώσουμε το ανακάτεμα, η ζάχαρη θα έχει πάρει ένα όμορφο ανοιχτό κίτρινο χρώμα με έντονο άρωμα. Αν δεν έχουμε επεξεργαστή, δοκιμάζουμε να ψιλοκόψουμε το ξύσμα και να το ανακατέψουμε σε μια πλαστική σακούλα με τη ζάχαρη. Η ζάχαρη με λεμόνι είναι πραγματικά εκπληκτική!

7. Στύβουμε τα λεμόνια μέχρι να πάρουμε ένα γεμάτο φλιτζάνι χυμό (240 mL)

8. Προσθέτουμε τη ζάχαρη λεμονιού και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Μπορούμε να κοσκινίσουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη μαζί.

9. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα καλό σύρμα για να μοιραστεί ομοιόμορφα παντού το αλεύρι.

10. Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού και, στη συνέχεια, ανακατεύουμε με το σύρμα, έως ότου το αλεύρι και η ζάχαρη έχουν ενσωματωθεί πλήρως με το λεμόνι και τα αυγά.

11. Ρίχνουμε τη γέμιση στη ζεστή βάση της κρούστας. Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς

12. Αφήνουμε τις μπάρες λεμονιού να κρυώσουν για τουλάχιστον μία ώρα και μετά τις μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για άλλες δύο ώρες. Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε από το τηγάνι και ξεφλουδίζουμε τη λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη προσφέροντας οπτική αντίθεση, αλλά αυτό είναι προαιρετικό. Χρησιμοποιούμε ένα αιχμηρό υγρό μαχαίρι για να κόψουμε τις μπάρες. Καθαρίζουμε το μαχαίρι μετά από κάθε κοπή και βρέχουμε ξανά πριν κόψουμε το επόμενο κομμάτι.

 

 

Πηγή:theissue.gr